ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucătăria este încăperea în care orice abatere de organizare poate produce dezastre.
Pentru a beneficia de confort ridicat trebuie să descoperi cele mai bune soluții de curățenie și organizare. Aceste constante nu influențează doar bunăstarea dar și sănătatea fizică. Cum am precizat orice derapaj poate avea consecințe asupra sănătății fizice. Pentru a-ți face sarcina mai ușoară am descoperit o serie de obiecte și accesorii care te vor ajuta să păstrezi ordinea în frigider și pe blatul de lucru. 

Păstrează la îndemâna o mătură și un făraș
Cum am menționat curățenia este esențială în bucătărie, însă firmiturile și resturile sunt inerente. Pentru a evita să aduci aspiratorul odată la cinci minute, poți încerca să păstrezi aproape o mătură sau un făraș. Poți să ai un loc dedicat și pentru aspiratorul de mână, care este mai versatil față de varianta tradițională. Pentru curățarea firimiturilor de pe blat poți să ai aproape o perie moale pentru, pe care să o utilizezi când situația o impune. 
Dacă vrei o bucătărie curată perfect organizată trebuie să ai aproape:
    • organizator pentru pungi,
    • cârlig multifuncțional,
    • suport pentru tigăi,
    • suport pentru căni,
    • suport pentru rola de șervețele.

Achiziționează borcane și cutii pentru depozitare 
Depozitarea alimentelor poate fi o provocare. Totuși pentru a beneficia de organizare dar și de soluții de păstrare corectă a acestora poți achiziționa borcane din sticlă și cutii din plastic de diferite dimensiuni. Astfel poți păstra toate alimentele uscate: paste, mălai, fasole, orez, sare, piper, ierburi aromatice, condimente s.a. Avantajul borcanelor este și estetic. Pot fi amplasate pe rafturi dedicate sau direct pe blat și contribuie la desăvârșirea unui ambient deosebit. Cutiile sunt soluții pentru frigider. Poți depozita corect alimentele ce trebuie păstrate la rece și pe cele cu mirosuri tari. Riscul de dezvoltare a bacteriilor în frigider este minimizat.

Organizează obiectele pentru servirea alimentelor 
Vesela, tacâmurile și celelalte obiectele folosite pentru depozitarea și servirea alimentelor trebuie  corect organizate. Vrei o bucătărie accesibilă în care să poți lua cu ușurință și platoul pentru brânzeturi și bolul pentru fructe și costul pentru păstrarea pâinii. Amplasarea acestora trebuie corect făcută. Poți lua în seama frecvența de utilizare a obiectelor respective dar și tipul acestora astfel vei reuși să creezi oarecare ordine.