ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul Washington ar urma să legalizeze în curând transformarea corpurilor persoanelor defuncte în compost (îngrășământ natural). O alternativă ecologică ce va fi folosită în recipientele cu plante, conform companiei Recompose, care dezvoltă această idee.

Pe 24 aprilie, Congresul statului Washington (din nord-vestul SUA) a aprobat o lege care permite transformarea corpului unei persoane defuncte în compost. Această inițiativă, inedită (chiar și) în Statele Unite, ar reprezenta o bună alternativă ecologică față de alte forme de înmormântare, potrivit Slate Magazine, dar stârnește totodată nemulțumirile locuitorilor, informează Courrier International, citând Le Réveil Courrier.

"Locuitorii din Seattle vor putea în curând să folosească pe post de îngrășământ și altceva decât gunoiul și resturile alimentare. Legislativul statului Washington tocmai a votat legea SB5001 care autorizează "reducerea organică naturală" a rămășițelor umane - cu alte cuvinte, îngrășământul de origine umană", relatează Slate Magazine.

Washingtonul ar urma să devină astfel primul stat din S.U.A. care legalizează îngrășământul uman, alegere considerată necesară de cei care iau în serios ecologia.

De mai mulți ani încoace, relevă site-ul american, trecerea din această viață constituie totodată un subiect pentru reflecții asupra mediului înconjurător: "în zilele noastre se practică îngroparea fără sicriu, îmbălsămarea fără substanțe toxice, sunt alese ca alternative de îngropare adâncurile mării sau chiar culturile de bacterii saprofite." 

Până ce, în 2013, compania Recompose a pus la punct un proces de descompunere care facilitează transformarea cadavrelor în îngrășământ în decurs de o lună.