ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În drumul către mare pe A2, pe la kilometrul 86, se află prima pădure plantată integral de un ONG din România, potrivit unui comunicat remis de Asociația Neamunit.

În timp ce multe firme și persoane defrișează cât pot de multe păduri prin toată țara, atât legal cât și ilegal, iată că există și câteva organizații care încearcă să oprească despădurirea țării și să facă împăduriri, în limita posibilităților.

„In anul 2014, Asociatia ViitorPlus a inaugurat padurea de la Dragos-Voda, din judetul Calarasi, prima padure infiintata de un ONG din Romania. Aceasta a fost plantata prin programul de impaduriri al organizatiei, „Padurea Copiilor – adopta un copac!” si apoi ingrijita pana cand a atins stadiul de masiv. Asociatia ViitorPlus(in prezent "Padurea copiilor"), alaturi de partenerii sai, a plantat 7 specii diferite de puieti in anul 2010 in locatia din judetul Calarasi, astfel acoperind 8 hectare de terenuri degradate aflate in domeniul public. Acum, pe aceasta suprafata se afla o padure care a atins stadiul de masiv, conform constatarii facute de ingineri silvici. Acest lucru inseamna ca padurea nu mai are nevoie de ingrijiri (prasile, completari) pentru a creste, urmand insa sa fie monitorizata pentru inca 10 ani.

Asociatia Neamunit isi exprima aprecierea pentru munca celor din Asociatia Padurea Copiilor - Viitor Plus, si consideram ca aceasta a dat un exemplu de dedicare si seriozitate in urmarirea unui proiect dificil pana la capat, iar roadele se vad pana azi. Va indemnam pe toti cei care ziceti ca va pasa de despadurirea Romaniei, sa nu ramaneti revoltati doar pe facebook, ci sa va implicati direct in actiuni de impadurire, alaturi de asociatiile si grupurile care organizeaza astfel de actiuni in tara”, se arată în acest comunicat.