ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 30 de persoane au participat sâmbătă, la Ploiești, la un marș de protest față de tăierea abuzivă a pădurilor.

Protestul, demarat pe rețelele de socializare, a început în centrul municipiului Ploiești, unde, timp de peste o oră, manifestanții, dintre care unii îmbrăcați în tricouri albe pe care scria "Stop ecocid" și "Pădurea este casa lupilor. Stop ecocid", au afișat bannere de dimensiuni mari cu mesaje precum "Păduri, nu cianuri", "Pădurea=fabrică de O2" și "Codru-i frate cu românul. Nu ne mai tăiați frații!", transmite Agerpres.

Protestatarii au afișat, în cadrul unei coregrafii care sugera tăierea de copaci, coli albe pe care au scris "Vinovat pentru că împart oxigen. Condamnat la moarte", "Vinovat pentru că reglez clima. Condamnat la moarte" și "Vinovat pentru că strâng CO2. Condamnat la moarte".

Ulterior, manifestanții au pornit într-un marș de protest din centrul Ploieștiului spre Gara de Sud și înapoi, pe traseu afișând aceste mesaje și scandând împotriva tăierii copacilor.