ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport recent al companiei franceze Shift Project arată impactul pe care îl are vizionarea de filme pe platforme precum Netflix asupra planetei. Conform studiului, citat de Wall-street.ro, vizionarea a 30 de minute pe serviciul de filme online cauzează emisii de 1,6 kilograme de dioxid de carbon, ceea ce echivalează cu emisiile de gaze ale unui autoturism care parcurge o distanță de 6,2 km.

Conform Shift Project, centrele de date ar fi principala sursă a emisiilor de dioxid de carbon, nu transportul bazat pe combustibili fosili. Per total, serviciile de streaming au generat în 2019 echivalentul emisiilor întregii Spanii, iar cantitatea se va dubla în viitorul apropiat.

La întrebarea care serviciu de streaming este cel mai poluant, experții francezi arată că 34% din emisiile totale de CO2 sunt generate de servicii de difuzare video online precum Netflix, Amazon, HBO Go sau Hulu. Abia după aceste servicii vin din urmă platformele cu conținut video „pentru adulți”, din zona pornografiei.

Un reprezentant al companiei Huawei afirmă că centrele de date active la nivel global vor consuma peste 4% din întreaga electricitate produsă până in 2030, iar noi servicii precum Disney+ sau cel gândit de Apple vor contribui semnificativ la creșterea constantă a acestui procent.