ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IKEA, cel mai mare proprietar privat de păduri din țară, are în plan să cumpere și mai multe păduri.

Din pădurile cumpărate anul trecut, IKEA a tăiat mai puțin de jumătate din cât i-a permis legea. Iar în zece județe a început campanii ample de împăduriri, cu mai bine de un milion de puieți plantați în ultimele patru luni. Așa încearcă IKEA să potolească temerile că ar defrișa în România cum au făcut-o mulți până acum. Grupul vrea să cumpere și mai multe păduri aici, arată economica.net, după ce deține deja 0,5% din pădurile românești. Pe termen lung IKEA visează la independența resurselor, iar România joacă un mare rol în acest plan.

Compania a cumpărat anul trecut 33.600 hectare de pădure în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Botoșani și Bihor de la compania privată Greengold European Capital, ontrolați de Universitatea Harvard, pentru care a plătit peste 56 milioane euro. A fost cea mai mare investiție făcută vreodată de IKEA în România și prima ocazie când a decis să se ocupe direct de fondul forestier și să nu apeleze la administratorii externi.

Grupul suedez a deschis în 2007 primul și singurul  magazin din România, situat în nordul Bucureștiului. Grupul are 328 de magazine în 28 de țări.