ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane au participat la protestul organizat de Partidul AUR la Rădăuți (Suceava) împotriva defrișărilor ilegale de păduri, informează Adevărul.

„Bucovina nu este de vânzare, aici sunt oameni care au luptat pentru România. Au venit aici companii străine ce au format un monopol și au blocat economic dezvoltarea zonei. Ele au corupt și beneficiază de protecția politicienilor locali și naționali" a susținut unul dintre vorbitori, activist de mediu din Suceava.

Protestul s-a desfășurat cu autoturismele într-un marș pentru păduri, cu plecare din strada Austria din Rădăuți. Coloana se autoturisme s-a întins pe mai mulți kilometri.

„Am venit aici să protestăm împotriva mafiei pădurilor, împotriva sistemului care ne vinde țara bucată cu bucată. Au încercat să ne oprească, au încercat să ne intimideze, au încercat să ne sperie. Exploatarea pădurilor trebuie să se facă în interesul românilor și sustenabil, astfel încât și copii noștri să beneficieze de această avuție" a declarat George Simion, unul dintre organizatorul evenimentului.

Manifestația a decurs fără incidente. 

La protest au participat și reprezentanți ai autorității locale din Rădăuți, reprezentate prin viceprimarul Bogdan Nicolau. El s-a declarat nemulțumit că exploatarea se face nesustenabil și că se folosesc substanțe în procesul de producție ce afectează grav sănătatea oamenilor din zonă.