ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trăim într-un secol în care lucrurile se desfășoară pe repede înainte și sarcinile de lucru par să nu se mai termine. Stresul și agitația cotidiană înrăutățesc situația si, astfel, presiunea crește. 

Dacă te simți epuizat și dat peste cap de haosul din jur, iată ce trebuie să faci pentru o mai bună organizare a timpului și a mediului de lucru.
  
1.     Curățenia pe birou
Aparent un lucru banal, curățenia și organizarea lucrurilor pe birou este o activitate neglijată de majoritatea oamenilor. Cu siguranță, ai avut zile în care nu reușeai să îți găsești notițele sau instrumentele de lucru, cum ar fi raportorul sau guma de șters.

Dezordinea este motivul principal al lipsei de concentrare și al pierderii timpului. Încearcă să iei atitudine și să îți faci ordine pe birou. Vei observa imediat diferența și te vei putea bucura, într-un mod constructiv, de timpul rămas!

 2.      Prioritizarea sarcinilor de lucru
Dacă vrei să ai succes în realizarea obiectivelor zilnice, săptămânale sau chiar a celor pe termen mai lung, trebuie să înveți să le prioritizezi. Ordonarea sarcinilor de lucru în funcție de importanță sau timpul alocat este esențială pentru a fi eficient.

Încearcă să fii disciplinat și să faci un plan pentru fiecare activitate, pe care o desfășori. Organizarea corespunzătoare te poate salva de stresul inutil.

 3.     Evitarea multitasking-ului
Deși multitasking-ul este o metodă extrem de populară în zilele noastre, asta nu înseamnă că este și o alegere inspirată. Încercarea realizării unor sarcini de lucru simultan duce la lipsa unor rezultate bune. Atunci când faci mai multe lucruri în același timp, nu excelezi la niciunul și, de multe ori, le tratezi superficial pe toate, doar pentru a scăpa de ele mai repede.

Este recomandat să te ocupi de fiecare lucru separat, pentru a te putea implica total și pentru a evita posibilele greșeli apărute în urma neatenției.
 
4.     Deconectarea de la telefon

Cel mai mare dușman al eficienței este telefonul mobil. O adevărată tentație, folosirea acestui gadget te face să pierzi extrem de mult timp pe parcursul unei zile, fără să realizezi. Internetul și notificările interminabile te distrag încontinuu și nu îți oferă nivelul optim de concentrare, de care ai nevoie pentru a fi organizat și eficient la birou.
Încearcă să îl pui deoparte atunci când ai ceva de lucrat, pentru a nu cădea pradă tentației de a-l folosi.

 5.     Responsabilizarea și concentrarea

Știi că ai de făcut un proiect important, însă te plângi mereu că nu ai suficient timp sau materialele necesare? Toți se confruntă cu aceasta situație, mai ales cei ce nu se pot organiza. Pe termen lung, rezultatele vor fi din ce în ce mai nesatisfăcătoare.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să înțelegi care sunt sarcinile și obiectivele tale și să le încadrezi într-o perioadă specifică, în care să faci doar ceea ce ți-ai propus, fără distrageri. De cele mai multe ori, oamenii au nevoie să treacă prin faza de conștientizare a ceea ce au de făcut pentru a se putea concentra și implica serios.
 
Chiar dacă tentațiile sunt mari și timpul extrem de limitat, încearcă să livrezi mereu un conținut de calitate și să folosești la maximum timpul de lucru la birou. Dacă ții cont de sfaturile menționate mai sus, vei vedea cât de mult îți vei simplifica sarcinile și cât de eficient vei deveni!