ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Târgul de Mărțișor întâmpină primăvara și în acest an la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, care vă invită, cu mic, cu mare, să-i treceți pragul în perioada 26 februarie - 8 Martie, de marți până duminică, de la 9:00 la 17:00.

Veți putea vizita expoziții cu vânzare ale meșterilor populari și artiștilor plastici din toată țara, târguind mărțișoare pentru cei dragi sau pur și simplu cumpărând o amintire care să vă bine-dispună.  Totodată, aveți ocazia de a vă iniția în meșteșugul făuririi mărțișoarelor, dacă vă înscrieți la atelierele de confecționat mărțișoare de sâmbătă și duminică, începând de la ora 11 sau 12:30.

Tâlcul mărțișorului e că o apără de rele pe cea care îl poartă și îi aduce noroc în noul an (considerat în tradiția populară a începe o dată cu venirea primăverii). În unele zone etnografice, mărțișorul poate fi purtat și de bărbați. Acesta se agață la mână, la gât sau se prinde pe reverul hainei.

Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie sunt incluse din 2017 în patrimoniul mondial al UNESCO, grație unui demers comun al României, Republicii Moldova, Bulgariei și Macedoniei.

Mai multe despre eveniment, înscrieri și condiții de participare puteți afla de pe pagina de socializare a Muzeului Satului sau scriind la programe.culturale@muzeul-satului.ro