ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele mai importante branduri din industria audio-video au anunțat că nu vor mai lansa modele noi de televizoare cu facilități 3D în 2016. Decizia luată de Samsung, Philips și LG vine pe fondul cererii scăzute de astfel de gadgeturi, afirmă experții citați de presa internațională, anunță capital.ro.

Danny Tack, director de strategie de produs și planning în cadrul Philips, a declarat că marea problemă este numărul prea mic de producții în format 3D disponibile pentru acest tip de televizoare.

"Nu există surse 3D și nimeni nu vrea cu adevărat 3D. De asemenea, complică televizorul foarte mult. Nevoia consumatorilor pur și simplu nu există", a declarat acesta.

Și sud-coreenii de la Samsung sunt deciși să renunțe la televizoarele 3D. Într-un comunicat de presă, compania sud-coreeană a anunțat că "cele mai noi modele de TV-uri 2016 de la Samsung nu vor avea funcționalitate 3D. Am luat această decizie bazându-ne pe cerea foarte mică de 3D și pe volumul foarte mic de conținut care este produs în acest format. În schimb, investim în producerea TV noastre cu cea mai bună imagine, SUHD TV cu panouri Quantum Dot, precum și în inovarea în alte domenii în care activăm, precum livrarea unei experiențe 3D imersive".

Filmele în format 3D vor putea fi văzute, astfel, numai la cinematograf.