ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manichiura este mai mult decât o procedură cosmetică- reprezintă o modalitate sigură de a menține unghiile într-o stare îngrijită.

Pentru a obține un aspect perfect al mâinilor, femeile recurg la diverse produse de îngrijire, uleiuri pentru cuticule și unghii false. În acest sens, o manichiură efectuată periodic nu este un lucru de neglijat, dar esențial.

Forma și modelul de unghii ales, poate sugera multe despre personalitatea unei femei, luând în considerație atât culoarea, cât și designul.


File de istorie: apariția unghiilor false

Unghiile false din acril au fost inventate întâmplător, în anul 1954, de un dentist american pe nume Fred Slack. În timp ce își desfășura activitatea, acestuia i s-a rupt o unghie și a încercat să-și modeleze una nouă pe bază de acril- material utilizat în domeniul stomatologic. Unghia căpătase un aspect natural și estetic, fără a provoca senzații de disconfort. Ulterior, specialistul a dezvoltat compoziții noi pentru modelarea plăcilor de unghii. După o cercetare amănunțită, Fred a reușit să obțină patentatul pentru invenția compoziției din acril și a formelor pentru unghii false - Patti Nails. 

Principala tehnică de utilizare este: aplicarea unghiilor false( tipsuri) peste care se distribuie uniform  gelul sau acrilul. Procesul de modelare poate fi: simplu, mediu sau foarte complex. Îngrijirea unghiilor reprezintă o etapă esențială în rutina zilnică, indiferent dacă optezi pentru unghii naturale, manichiură temporară, unghii false tipsuri sau pe bază de gel. 

Tendințele actuale

Culorile calde sunt noile tendințe ale sezonului: paleta de nuanțe nude, roz și albastru diplomat. Tonurile închise își pierd din popularitate în perioada caldă a anului, iar cele deschise revin în vogă. Aplicațiile rămân mereu actuale,  fiind diversificate  printr-o gamă largă de culori, forme și texturi.  În această primăvară sunt utilizate culorile monochrome, strălucitoare sau asimetrice. Odată cu renașterea naturii avem nevoie de un contrast cromatic mai intens, pentru un plus de expresivitate.
 

French-ul rămâne o tendință mereu actuală pentru femeile care adoptă stilul clasic. Unghiile french reprezintă o manichiură rafinată, care accentuează feminitatea și eleganța. Cu un asemenea model nu vei da greș niciodată.
Fie că le alegi pentru un eveniment special sau pentru o zi obișnuită, finețea și simplitatea unghiilor French este incontestabilă. 
 
Manichiura poate fi realizată în conformitate cu preferințele individuale, starea de spirit, forma unghiilor și tendințele actuale. În ultima perioadă aceasta a devenit la fel de importantă ca și trendurile în materie de modă, accesorii și machiaj. Stilul ales este adaptat în funcție de culoare și sezon.