ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook și Google arhivează foarte multe informații despre utilizatori fără că aceștia să realizeze acest lucru, scrie consultantul și dezvoltatorul web Dylan Curran într-un articol apărut în publicația britanică The Guardian

Astfel, Dylan Curran prezintă punct cu punct toate informațiile pe care Facebook și Google le dețin despre el, subliniind că toți utilizatorii pot verifica aceste date, dând click pe linkurile de mai jos.

Google știe unde ai fost

Google stochează locația dvs. (dacă aveți activată urmărirea locației) de fiecare dată când porniți telefonul. Puteți vedea o cronologie a locului în care ați fost deja din prima zi în care ați început să utilizați Google pe telefon.

Pentru a vedea propriile date faceți click AICI

Google știe tot ceea ce ați căutat vreodată dar și tot ce ați șters

Google stochează istoricul căutărilor pe toate dispozitivele dvs. Acest lucru însemnă că, în ciuda faptului că ștergeți istoricul căutărilor și istoricul telefonului pe un singur dispozitiv, este posibil ca Google să aibă în continuare date salvate de la alte dispozitive.

Pentru a vedea propriile date faceți click AICI

Google are un profil de publicitate al dvs.

Google creează un profil de publicitate bazat pe informațiile dvs., inclusiv locația, sexul, vârsta, hobby-urile, cariera, interesele, starea civilă, greutatea posibilă și veniturile.

Pentru a vedea propriile date faceți click AICI

Google cunoaște toate aplicațiile pe care le utilizați

Google stochează informații despre fiecare aplicație și extensie pe care o utilizați. Google știe cât de des le folosiți, unde le folosiți și cu cine le folosiți pentru a le interacționa. Asta înseamnă că știu cu cine vorbiți pe Facebook, cu ce țări vorbiți, la ce oră te culci.

Pentru a vedea propriile date faceți click AICI

Google are tot istoricul dvs. de pe YouTube

Google stochează tot istoricul dvs.  de pe YouTube. Așadar probabil știu dacă veți fi în curând părinte, dacă sunteți conservator, dacă sunteți progresist, dacă sunteți evreu, creștin sau musulman, dacă sunteți depresiv sau dacă sunteți anorexic ...

Pentru a vedea propriile date faceți click AICI

Datele pe care cei de la Google le au despre dvs. pot umple milioane de documente Word

Google oferă o opțiune de descărcare a tuturor datelor pe care le stochează despre dvs. Dylan Curran a solicitat să descarce fișierul și a descoperit că acesta are o dimensiune de 5,5 GB , ceea ce reprezintă aproximativ 3 m documente Word.

Acest link include marcajele, e-mailurile, persoanele de contact, fișierele Google Drive, toate informațiile de mai sus, videoclipurile YouTube, fotografiile pe care le-ați făcut cu telefonul dvs., firmele de la care ați cumpărat, produsele pe care le-ați cumpărat prin intermediul Google.

De asemenea, Google are date din calendarul dvs., din sesiunile de hangout Google, din istoricul locațiilor, din muzica pe care o ascultați, din cărțile Google pe care le-ați achiziționat, din grupurile Google în care vă aflați, din site-urile pe care le-ați creat, din telefoanele pe care le dețineti, din paginile pe care le-ați făcut publice, câți pași mergeți într-o zi ...

Pentru a vedea propriile date faceți click AICI

Facebook are de asemenea mii de informații despre tine

Facebook oferă o opțiune similară pentru a vă descărca toate informațiile. Dylan Curran spune că fișierul său a avut o dimensiune de aproximativ 600MB, ceea ce reprezintă aproximativ 400.000 de documente Word.

Aceasta include toate mesajele pe care le-ați trimis sau le-ați primite voredată, toate fișierele pe care le-ați trimis sau le-ați primit, toate contactele din telefonul dvs. și toate mesajele audio pe care le-ați trimis sau le-ați primit.

Pentru a vedea propriile date faceți click AICI

Facebook stochează totul de la emoticoane la locația dvs. de conectare

Facebook stochează, de asemenea, datele ce arată lucrurile de care sunteți interesat, bazându-se pe istoricul lucrurilor pe care le-ați plăcut și despre care vorbiți cu prietenii dvs.

Oarecum inutil, ei stochează, de asemenea, toate emoticoanele pe care le-ați trimis vreodată pe Facebook .

De asemenea, stochează de fiecare dată când vă conectați la Facebook, de unde v-ați conectat, la ce oră și de la ce dispozitiv.

Și stochează toate aplicațiile pe care le-ai conectat vreodată la contul tău Facebook, astfel încât să poată ghici că sunt interesat de politică și de designul web și grafic etc.

Pot accesa camera Web și microfonul

Datele pe care le colectează includ urmărirea locului unde vă aflați, ce aplicații ați instalat, când le utilizați, la ce le folosiți, accesul la camera dvs. web și microfonul în orice moment, contactele, e-mailurile, calendarul, istoricul apelurilor, mesajele pe care le trimiteți și le primiți, fișierele descărcate, jocurile pe care le jucați, fotografiile și videoclipurile, muzica, istoricul căutărilor, istoricul navigării, chiar și posturile de radio pe care le ascultați.
 
Concluzia la care ajunge consultantul și dezvoltatorul web Dylan Curran este una înfiorătoare: Google primește date despre orice, de la evenimente la care ați participat și când până la informații pe care le-ați șters. În contul de Drive-ul de la Google, sunt incluse fișierele pe care le-ați șters în mod explicit, orice, de la un CV la un draft de proiect. Istoricul căutării, chiar și imaginile pe care le-ați accesat sunt salvate.

Google vă poate cunoaște rutina antrenamentului fizic. Google Fit dvs arată toți pașii pe care i-ați făcut vreodată, ori de câte ori ați plecat

De asemenea, Google are toate fotografiile pe care le-ați făcut vreodată cu telefonul dumbeavoastră plus metadate despre când și unde le-ați făcut.

Google are toate e-mailurile pe care le-ați trimis vreodată: Fiecare e-mail pe care l-ați trimis vreodată sau v-a fost trimis, inclusiv pe cele pe care le-ați șters sau le-ați marcat ca spam.

Nu în ultimul rând, se știe exact fiecare Google Ad pe care l-ați văzut sau pe care ați dat click, fiecare aplicație pe care ați deschis-o și când ați făcut-o, fiecare site pe care l-ați vizitat și la ce oră, fiecare aplicație pe care ați instalat-o sau căutat-o vreodată.

Google are fiecare imagine pe care ați căutat-o și ați salvat-o, fiecare locație pe care ați căutat-o vreodată sau ați făcut click, fiecare articol de știri pe care l-ați căutat vreodată sau l-ați citit și fiecare căutare Google pe care ați făcut-o. De asemenea știu toate videoclipurile de pe YouTube pe care le-ați căutat sau le-ați văzut vreodată.