ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbăta de Sus este o localitate situată undeva la mijlocul drumului dintre Brașov și Sibiu, tot mai des vizitată de turiști pentru frumusețea naturii care înconjoară această localitate, pentru condițiile excelente de cazare de care beneficiază aici precum și pentru numeroasele atracții turistice ce pot fi vizitate în această zonă. 
Iar pentru că tot mai multe persoane se interesează despre cele mai importante atractii turistice Sambata de Sus ce merită cu adevărat vizitate în această zonă, în rândurile următoare ne-am propus să facem un top al celor mai importante obiective turistice din această zonă.

Iată așadar care sunt acestea:

Mănăstirea Brâncoveanu

România este apreciată pentru faptul că turiștii pot vizita o mulțime de lăcașuri de cult care impresionează prin vechimea lor, prin măreție și istorie totodată. Iar un astfel de locaș poate fi vizitat și în Sâmbăta de Sus.
Este vorba despre Mănăstirea Brâncoveanu, cea care a fost ctitorită însuși de către Constantin Brâncoveanu, cel care și-a pus o amprentă importantă asupra arhitecturii acestei mănăstiri. Deși a fost reconstruită, arhitectura a fost păstrată întocmai pentru a rămâne un important obiectiv turistic al acestei zone.
Aceasta este situată pe valea Râului Sâmbăta și este adăpostită de înaltele galerii de piatră ale Munților Făgăraș. Este un loc de reculegere minunat, în care divinitatea pare mai prezentă ca oriunde altundeva. Își are hramul pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului și a fost sfințită încă din anul 1698.

Chilia Părintelui Arsenie Boca

O atracție turistică la care nu îți va fi prea ușor să ajungi, însă cu toate acestea este foarte vizitată de către turiști este și Chilia Părintelui Arsenie Boca.

Chilia Părintelui Arsenie Boca este vizitată de aproximativ 10 - 20 de turiști zilnic, aceștia dorindu-și să vadă cum a trăit părintele o bună perioadă a vieții sale. Aceasta este situată la o altitudine de 1600 de metri și vei avea nevoie de aproximativ 2 ore și jumătate pentru a ajunge aici, pe un drum forestier dificil.

Herghelia de la Sâmbăta de Jos

Nu foarte departe de Sâmbăta de Sus este situată localitatea Sâmbăta de Jos. Această localitate este renumită pentru herghelia pe care o găzduiește, herghelie vizitată de mulți dintre turiștii care calcă pragul localității Sâmbăta de Sus.

Iar motivele pentru care turiștii vizitează Herghelia Sâmbăta de Jos sunt destul de ușor de înțeles. Este una dintre cele mai vechi herghelii de acest tip din România, fiind înființată încă din anul 1874, atunci când au fost aduși mai mulți cai de rasa Lipițan din Slovenia.

Istoria acestei herghelii este foarte bogată. Deși a fost înființată în România în anul 1874, ea a fost mutată în Ungaria în anul 1913, cu tot cu cei 322 de cai. Abia în 1920 a fost redeschisă în Sâmbăta de Jos, fiind numită herghelie națională și având doar 3 armăsari și 22 de iepe. De-a lungul timpului s-a reușit însă creșterea numărului de exemplare, acesta fiind astăzi de peste 300 de cai de rasă pură Lipitana. Aici caii sunt crescuți și vânduți, iar turiștii care vizitează herghelia nu sunt deloc puțini.

Acestea sunt așadar 3 dintre cele mai importante obiective turistice de la Sâmbăta de sus. În ceea ce privește cazarea, cea mai bună recomandare pe care ți-o putem oferi este Pensiunea Transilvania de la Sâmbăta de Sus. Aici vei beneficia nu numai de condiții de cazare excelente ci totodată și de preparate excepționale pregătite la proțap de către Sandu Ganea, bucătar renumit pentru animalele la proțap pe care le gătește la evenimentele din întreaga țară și nu numai!