ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



La conferinţa TechCrunch Disrupt din New York, Vlad Iuhas, Radu Iuhas şi Sebastian Presecan au urcat pe scenă şi şi-au prezentat proiectul.

"Vreau să vă gândiţi la cei 4 miliarde de oameni care nu au acces la tehnologia pe care voi o folosiţi. Nu pot intra pe Facebook sau Twitter sau nicio altă aplicaţie care ar putea să le îmbunătăţească viaţa. Asta pentru că nu sunt conectaţi la internet. În 2015, majoritatea oamenilor, două treimi din populaţie, nu au acces la internet, la conţinut online. Asta se întâmplă din două motive principale: infrastructură slabă sau costuri mari. Am creat o tehnologie care permite apicaţiilor mobile să funcţioneze fără trafic de date, fără o conexiune la internet. Folosim infrastructura existenţă a operatorilor de telefonie locală pentru a transmite conţinut către orice telefon mobil, prin canalul vocal. Soluţia noastră poate fi implementată acum şi nu necesită nicio investiţie în infrastructură”, a spus Vlad Iuhas, conform siteului Vocea Transilvaniei.

Pangea Communications transformă datele în unde sonore şi le transferă rintr-un apel scurt, către telefonul mobil. Acolo, undele sonore sunt demodulate, iar datele reconstruite şi afişate de aplicaţie.

"Putem face să funcţioneze orice aplicaţie, de la Facebook la Wikipedia, e-mail sau plăţi online, fără trafic de date, fără costuri pentru utilizator, sau cu nişte costuri foarte mici”, a explicat Vlad Iuhas.

Întrebaţi de prezentatorul conferinţei "Cum de Google sau Facebook nu s-au gândit la asta înainte să lanseze sateliţi?”, cei trei români au răspuns: "Nu ştim, nimeni n-a mai încercat asta, ştim sigur că nimeni n-a mai făcut asta şi suntem curioşi şi noi de ce n-au făcut. Desigur, suntem interesaţi să lucrăm cu ei, dacă vor să lucreze cu noi”.