În timp ce în România trenurile nu ating prea des 100 km/h, în Coreea de Sud autoritățile pregătesc un tren care se va apropia de viteza sunetului. Nu este un proiect SF, ci unul realizabil din punct de vedere tehnologic.

Trenul ar urma să plece din Seul și va atinge viteze aproape supersonice, de peste 990 km/h. Astfel, călătorii vor putea ajunge mult mai repede la destinație. Trenul va fi de două ori mai rapid decât cele care levitează pe șină magnetică. Aceastea sunt cele mai rapide trenuri care există în prezent și ating o viteză de aproximativ 430 km/h.

Potrivit publicației Korea Times, noul tren nu va atinge chiar viteza sunetului, însă va fi aproape de această performanță. Viteza sunetului este de aproximativ 1.234 km/h, iar trenul va depăși 990 km/h.

Cercetătorii de la Korea Railroad Institut spun că trenul va putea atinge o viteză foarte mare pentru că va circula în interiorul unui tunel unde presiunea va fi foarte joasă, deci aerul nu va opune multă rezistență. În următorii trei ani, experții vor discuta cu alți specialiști de la Universitatea Hanyang despre tehnologiile prin care poate fi construit un asemenea mijloc de transport.

Cursa pentru construirea celui mai rapid tren din lume

Oamenii de știință din SUA, Canada și China caută la rândul lor soluții pentru a realiza trenuri supersonice. Americanii de la Hyperloop One sunt deja foarte aproape de realizarea unui mijloc de transport care va atinge viteze uriașe, de peste 1.200 km/h.

Hyperloopva avea „capsule” individuale care pot transporta între 6 și 8 persoane. Acestea se vor deplasa cu ajutorul magneților printr-un tunel suspendat, din care a scos eliminat aerului, formându-se asfel vacuum.

În acest fel, pasagerii vor putea ajunge de la Los Angeles la San Francisco în doar 35 de minute, iar un bilet va costa numai 20 de dolari. Prețul pentru realizarea acestui proiect va fi însă colosal. Unii specialiști au estimat că va costa în jur de 16 miliarde de dolari, însă alții cred ca suma va ajunge la 100 de miliarde.

Un protip al proiectului, numit DevLoop, a fost deja montat în deșert, lângă Las Vegas. Compania Hyperloop One negociază deja cu autoritățile din Dubai, pentru lansarea primului Hyperloop din lume în Emiratele Arabe Unite. Proiectul s-ar putea concretiza în următorii 5 ani.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews