ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tudor Gheorghe va cânta, alături de Orchestra Națională Radio și Corul Madrigal, în concertul "Primăvara. Simfonic", ce are loc pe 3 martie, la Sala Palatului, și celebrează 15 ani de la lansarea albumului omonim semnat de artist.

"Prin varietatea tematică, prin perfecțiunea stilistică, prin frumusețea exprimării atâtor sentimente umane, poezia românească n-are nevoie de artificii spre a fi pusă în valoare în toată splendoarea ei. Dar într-o vreme când e citită din ce în ce mai puțin, m-am gândit că n-ar strica s-o îmbrac într-o haină de gală și s-o ofer spre admirație la cât mai mulți degustători de frumos. Așa au apărut pe rând cele patru anotimpuri ale poeziei românești cântate în acompaniamentul unei orchestre simfonice și a unui cor academic", se arată într-un comunicat al artistului.

Albumul "Primăvara. Simfonic" a fost mlansat în 2001 și cuprinde piese cunoscute de admiratorii lui Tudor Gheorghe, precum "Dorul călător", "Rapsodii de primăvară" (pe versuri de George Topârceanu), "Valsul rozelor" (versuri Alexandru Macedonski),"Salcâmii" (pe versuri de Arhip Cibotaru) și "Note de primăvară" (pe versuri de George Bacovia).

Foto: tudor-gheorghe.ro

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews