ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tinerii care formează Turist Club Carpatic organizează un eveniment special dedicat Zilelor Rezistenței de la Sâmbăta de Sus. În perioada 20-22 iulie, cei care doresc se pot înscrie pentru a participa la o drumeție pe un traseu montan intitulat sugestiv: Ion Gavrilă Ogoranu.

Iată anunțul organizatorilor: 

Cu ocazia evenimentului organizat de Fundația Ion Gavrila Ogoranu (https://www.facebook.com/Ogoranu/) - Zilele Rezistentei de la Sâmbăta de Sus (https://www.facebook.com/events/1661098167322202/?ti=icl) , Turist Club Carpatic organizează un traseu omagial numit sugestiv - Ion Gavrila Ogoranu. 

Invitam așadar pe oricine dorește sa afle mai multe despre poveștile eroilor anticomunști in perioada 20-22 Iulie la Sâmbăta de Sus.

In cadrul acestui eveniment, cei la de la Fundația Ion Gavrila Ogoranu vor organiza dezbateri pe aceasta tema, expoziții fotografice, lansări de carti iar seara o sezatoare, in jurul focului, unde vom sta la povesti.
In cadrul evenimentelor, Reduta - Școala de Supraviețurire ( https://m.facebook.com/reduta.ss/ ) va fi acolo prin inițiatorul acestui proiect, acesta va arata participanților câteva tehnici de supraviețuire si orientare
Turist Club Carpatic va organiza sâmbătă traseul omagial (drumeție de 10-12 h) către vârful Moldoveanu, numindu-l, sugestiv: Traseul Ion Gavrila Ogoranu.

Duminica toată lumea participa la comemorarea lăsată testamentar de Ion Gavrila Ogoranu la crucea ridicată in memoria Rezistentei din Munții Făgăraș 

Detalii program si traseu

Vineri 20 Iulie:
Ora 21:00-22:00 - întâlnirea participanților in stațiunea Sâmbăta de Sus si stabilirea grupului Carpatic care pleacă spre Vf Moldoveanu a doua zi.

Sâmbăta 21 Iulie:

Ora 6:30 - trezirea 
Ora 7:30 - plecare pe trasul Valea Sambetii - Vf Moldoveanu - retur - 10-12h
Ora 20:00-21:00 Sosire in Sambata de Sus 
Participare la sezatoare 

Duminica 22 Iulie:

Ora 10:00 - participare la slujba de duminica a Sfintei Liturghii, la manastirea Sâmbăta de Sus

Ora 12:00 - comemorarea eroilor anticomuniști care au luptat in Munții Făgăraș 

Detalii traseu:

Traseul este unul solicitant, este dedicat celor foarte bine antrenați si experimentați 

OBSERVAȚII 

❗️ Suntem un grup de turiști, nu suntem experți iar participarea la acest traseu se face pe propria răspundere 
❗️ nu percepem taxe de organizare sau ghidaj 
❗️ va chemam alături de noi pentru gusta un dram, împreuna din ceea ce partizanii eroi anticomunsiti au trait ani de zile rezistând in așteptare împotriva sistemului totalitar ateist de origine comunista 

Echipament obligatoriu:

- bocanci de munte
- rucsac de tura 
- mâncare ușoare pentru o zi (atenție este de mers 12h)
- bidon de apa ( 2 l ) - sau in funcție de consumul fiecăruia 
- haina de ploaie/ vant 
- lanterna (frontala )
- inima curată 
- suflet deschis

Toate detalii de înscriere la:
Mail: turistclubcarptic@gmail.com
Mesagerie privată a paginii noastre
Mesagerie privată: Marius Carciumaru
Telefon: 0733 367 240

Persoane de contact in vederea formarii grupului Carpatic de la Sâmbăta: Horatiu Pascal ‭+40 (724) 280 843‬ si/ sau Claudiu Prioroc ‭(0723) 704 200‬