ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spațiu liber, internetul ar putea fi în curând suspus cenzurii. Comisarul european pentru economia și societatea digitală Gunther Oettinger a declarat vineri, la București, că în rețelele de socializare nu sunt controlate defăimările, minciunile, discursul instigator la ură și atunci se pune întrebarea dacă nu este nevoie de un control.

"Războaiele viitorului nu vor mai fi purtate cu tancuri sau cu sulițe, ci se vor purta în rețele. De aceea importanța siguranței cibernetice este un foarte mare", a spus comisarul, referitor la revoluția tehnologică digitală.

"Viitorul digital va cuprinde nenumărate platforme online și rețele de socializare sau motoare de căutare. Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem astăzi este -care este cadrul de reglementare necesar pentru acest viitor digital. În zona digitală, în rețelele de socializare nu sunt controlate defăimările, minciunile, discursul instigator la ură și atunci întrebarea care se pune este că oare nu este nevoie de un control al discursului propagat pe internet, oare nu cumva trebuie să se verifice dacă discursul propagat pe internet nu degenerează, trebuie să se găsească un discurs la această întrebare", a spus oficialul european, citat de Mediafax.