ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputaţii au adoptat miercuri un proiect de lege privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Astfel, prin această lege este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine pentru acesta autorizaţie taxi valabilă. Cei de la Uber spun că legea nu li se aplică. 

Firma care operează aplicaţia Uber a dat publicităţii un comunicat prin care anunţă că nu este afectată de legea care protejează serviciul clasic de taximetrie.

"Contrar speculațiilor din presă, operațiunile noastre din România nu sunt afectate de noul amendament. uberX, serviciul de ridesharing din București, oferă locuitorilor posibilitatea să împartă o călătorie și costurile aferente acesteia. Viziunea noastră este de a scoate sute de mii de mașini de pe străzile orașelor din Europa, reducând emisiile de carbon și creând zeci de mii de oportunități economice. Uber poartă un dialog deschis cu autoritățile și discuțiile de până acum au fost pozitive. Suntem entuziasmați că putem continua să oferim locuitorilor Bucureștiului o metodă alternativă de transport care este convenabilă, sigură și transparentă", se arată în comunicat.