ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un asteroid uriaş va trece prin apropierea planetei noastre în acest weekend.

Corpul ceresc, botezat 8.6.6.6.6, este cel mai mare asteroid care se apropie de Pământ în ultimele secole. El călătoreşte prin spaţiu cu o viteză de peste 64.000 de kilometri pe oră, iar sâmbătă seara va intra pe orbita Lunii.

Specialiştii de la NASA au confirmat existenţa asteroidului, despre care spun că este de 15 ori mai mare decât oricare alt corp ceresc pe care îl monitorizeză în prezent. Ei sunt însă convinşi că nu există nici cel mai mic pericol ca acesta să lovească Pământul, anunţă digi24.ro.

NASA susţine că asteroidul este la milioane de kilometri distanţă de Terra, fiind însă suficient de aproape pentru a se spune că ratează Pământul la mustaţă.

Bill Napier, profesor de astronomie la Universitatea Buckinghamshire, a declarat, potrivit yoda.ro: "Pericolul este ca în viitor asteroizi precum acest sunt mutaţi de pe orbita lor şi devin practic rachete. Sunt mulţi asteroizi acolo, ce nu au fost descoperiţi, cu un potenţial de distrugere uriaş".