ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incendiu a izbucnit sâmbătă seară în incinta unui incinerator de la marginea Craiovei și a distrus nouă tone de deșeuri medicale, informa la vremea respectivă presa. Problema e că nimeni nu știe cât de toxic a fost fumul care s-a împrăștiat în atmosferă și pe care locuitorii din zonă l-au inhalat din plin.

"În urma incendiului au ars aproximativ nouă tone de deșeuri, substanțe chimice rezultate din activitățile sanitare, aproximativ 20 pubele confecționate din material plastic, elemente de mobilier, iar un motostivuitor s-a degradat”, a declarat, duminică, pentru Mediafax Tania Vâlceanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Oltenia” al județului Dolj.

Aceeași sursă nota că "Incineratorul, situat pe fosta platformă a Doljchim, aparține uneia dintre cele mai mari firme care se ocupă cu colectarea și neutralizarea deșeurilor medicale". În mod ciudat, și complet diferit de cazul Brădet, numele firmei  nu a fost precizat de către autorități și omis de către mass-media. 

Cu toate acestea, publicația PSNews.ro a descoperit, în urma unor cercetări, că incineratorul aparține colosului american Stericycle. 

Stericycle nu este chiar necunoscută în România. La începutul lunii iunie, firma deținută de americani a fost legată de faptul că locuitorii din mai multe cartiere și comune limitrofe Bucureștilor s-au plâns de calitatea aerului și a apei potabile în zonele unde Stericycle manevrează deșeuri medicale. Colac peste pupăză, în apa potabilă din zonă a fost descoperită chiar bacteria Escherichia coli. 
 
În America, compania Stericycle a fost acuzată că oferea resturile din trupurile copiilor avortați pe care le colecta unei centrale electrice pentru a le pune foc și a genera energie electrică. 

Mai mult, compania a fost amendată cu 42.000 de dolari în 2011 după ce s-a descoperit că arunca trupurile copiilor avortați într-o groapă de gunoi de lângă Austin, Texas, informa CNS News.

Stericycle are contract cu cea mai mare rețea de clinici pro avort din SUA, Planned Parrenthood. Rețeaua respectivă beneficiază de sprijin la cel mai înalt nivel, președintele Obama fiind cel care și-a folosit dreptul de veto în privința unei legi emise de către Camera Reprezentanților prin care se retrăgea finanțarea de la bugetul federal a Planned Parenthood.
 
De asemenea, Planned Parenthood a fost în centrul unui mare scandal în 2015, după ce o înregistrare cu camera ascunsă arăta cum un director al companiei vindea organe ale copiilor avortați.