ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un miliard de utilizatori de conturi online Yahoo s-au confruntat cu un nou atac cibernetic în urma căruia datele le-au fost afectate, informează Mediafax.

Deși atacul cibernetic a fost comis în 2013, serviciile de securitate americane au depistat anul acesta infracțiunea după ce aceștia au furnizat companiei Yahoo date furate de o terță parte.

Yahoo a transmis că hackerii au sustras nume de utilizatori, adrese de email, numere de telefon, date de naștere, dar și parole de acces și răspunsuri la întrebări de securitate.

Cu toate acestea cei de la Yahoo mai informează că date despre conturi bancare nu au fost sustrase.

Cele un miliard de conturi online afectate reprezintă practic aproape numărul tuturor utilizatorilor Yahoo.

Incidentul de securitate anunțat recent de Yahoo este al doilea după ce în septembrie compania americană a semnalat că hackerii angajați probabil de state au sustras în urma unor atacuri cibernetice lansate în anul 2014, datele a cel puțin 500 de milioane de utilizatori de conturi online Yahoo.

Cele două atacuri cibernetice nu par să fi fost coordonate.

Compania Yahoo le-a recomandat utilizatorilor care nu și-au schimbat parolele de acces în ultimii trei ani să le modifice.