ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cannabisul, cunoscut si sub numele de canepa, este o planta folosita inca din antichitate, in scopuri curative, cosmetice si nutritive. De cativa ani insa, aceasta planta este subiectul a multe dezbateri, al caror element central este legalizarea medicamentelor si tratamentelor naturale, precum uleiul de canabis. 

Acest ulei de canabis este un extract din planta, ce contine o concentratie mare de canabidiol (CBD), avand in acelasi timp o concentratie scazuta de THC (substanta psihoactiva, ce da efecte euforice utilizatorilor), sub limita de 0,2% impusa de lege. Astfel, produsele pe baza de ulei canabis sunt perfect legale si in tara noastra, acesta fiind folosit cu succes de multe persoane care sufera de diverse afectiuni. Iata care sunt cele mai cunoscute 5 beneficii ale unui tratament cu ulei de canabis:

1. Calmeaza durerile

Proprietatile analgezice (de alinare a durerilor) ale plantei de cannabis sunt cunoscute de multe secole, aceasta fiind folosita cu succes de doctorii acelor vremuri. In prezent, insa, avem si o explicatie stiintifica pentru reducerea inflamatiilor si pentru calmarea durerilor, demonstrandu-se legatura directa dintre sistemul imunitar si receptorii din creier, care interactioneaza cu uleiul de canabis.

2. Are proprietati anti-psihotice

In urma unei fluctuatii a activitatii cerebrale, pot avea loc atacuri de apoplexie sau episoade psihotice, precum cele date de epilepsie. Din fericire, un studiu efectuat in America a demonstrat efectele calmante ale acestui supliment natural, iar cei care au urmat un tratament cu ulei de canabis au avut atacuri mai rare, de o intensitate redusa. Un alt studiu recent a avut in vedere sindromul Dravet, o forma rara de epilepsie, indusa de febra. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca cei care au urmat un tratament cu ulei de canabis au avut parte de o scadere a frecventei atacurilor cu 40%.

3. Joaca un rol important in combaterea anxietatii

Chiar daca tratamentul cu ulei de canabis este urmat pentru calmarea afectiunilor de ordin fiziologic, acest produs a demonstrat ca poate lupta cu o gama intreaga de afectiuni neuronale. Universitatea din Sao Paolo a realizat un studiu, in urma caruia s-a demonstrat ca produsele care contin ulei de canabis scad foarte mult nivelul de anxietate si de stres, datorita efectelor asupra sistemelor limbic si paralimbic din creierul uman.

4. Este eficient in lupta cu cancerul

Studiile intreprinse au demonstrat, in repetate randuri, ca uleiul de canabis arata reultate promitatoare in cazul celor diagnosticati cu cancer. Atat canabidiolul (CBD-ul), cat si alte substante active prezente in uleiul de canabis au un efect de oprire a raspandirii tumorilor, grabind in acelasi timp moartea celulelor canceroase in cazurile de leucemie sau cancer de colon. 

5. Reduce riscul dezvoltarii diabetului

Un alt efect benefic, insa mai putin cunoscut, al produselor pe baza de ulei de canabis este ca acestea pot reduce riscul dezvoltarii diabetului. Din rezultatele inregistrate pana acum, putem afla ca, din 100 de pacienti cu o predispozitie la diabet, dupa urmarea unui tratament cu ulei de canabis, doar 32 au mai aratat aceasta predispozitie.

Uleiul de canabis este un remediu natural, organic, cu un potential incredibil in lupta cu diverse afectiuni. De asemenea, uleiul CBD contribuie si la mentinerea unui stil de viata sanatos, printr-un somn de calitate si o odihna mai buna. Pentru mai multe detalii sau pentru a-ti achizitiona un ulei de canabis de cea mai buna calitate, intra pe Legalizeit-ro, unde vei intalni o gama variata de produse pe baza de CBD, alaturi de echipamente si accesorii dedicate!