Nici nu s-au stins bine ecourile Referendumului pentru Căsătorie că adepții „toleranței” au un nou motiv de a jubila. Guvernul României anunță, prin vocea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, că  săptămâna viitoare va fi depus la Parlament un proiect de lege privind parteneriatul civil.  Liviu Dragnea  anunța încă din primăvară că a în PSD se lucrează la un proiect de lege privind legiferarea parteneriatului civil, existând discuții cu reprezentanții comunității LGBT, responsabil fiind ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

„Vreau să vă spun că acest proiect este aici și este completat, este complet, a fost discutat cu partenerii din societatea civilă, cu actorii sociali, cu formațiunile politice și acest proiect urmează să fie depus săptămâna viitoare de colegi parlamentari. În mod special avem aici câțiva deputați care sunt implicați, aș sublinia pe domnul deputat Florin Manole, dar și alți parlamentari din tot spectrul politic care vor împinge înainte acest proiect. Nu pentru a crea noi disensiuni, ci pentru a crea noi soluții", a declarat Negrescu la Teatrul Național "I.L. Caragiale”, în cadrul evenimentului prin care Ministerul Afacerilor Externe a marcat încheierea seriei „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene”, scrie Agerpres.

El a făcut aceste precizări în contextul referendumului pentru redefinirea familiei organizat în weekend, despre care a spus că "nu are câștigători și nu are pierzători".

"Zilele trecute, într-adevăr (...), a fost organizat un referendum care nu are câștigători și nu are pierzători. Are doar un singur mesaj, un mesaj că, în definitiv, trebuie să găsim acele proiecte, acele soluții care, indiferent de opțiunile fiecăruia, ne pot împinge înainte. Există o parte din aceste soluții care pot fi împinse înainte și pot fi promovate la cel mai înalt nivel. În sensul acesta am remarcat în diferitele intervenții publice, de ieri sau și de astăzi, faptul că foarte mulți actori sociali și politici subliniau ideea de a găsi un nou cadru legal pentru a reglementa ceea ce înseamnă viața de zi cu zi a cuplurilor necăsătorite, subliniind în acest sens ideea parteneriatului civil", a spus Victor Negrescu.

Acesta a subliniat că și persoanele care au votat la referendumul pentru familie "au nevoie ca vocile lor să fie exprimate".

"Și ieri, dacă e să fac referire la ce s-a întâmplat în weekend, au fost persoane care au mers, au votat, au avut opțiunile lor. Și acele persoane au nevoie ca vocile lor să fie exprimate. Și, probabil, au exprimat o serie de temeri vizavi de globalizare, vizavi de ceea ce înseamnă evoluțiile din Uniunea Europeană și la nivel global. Și acele persoane au nevoie de un răspuns pentru a trece peste temeri și a identifica acele soluții care le pot da siguranța că viitorul lor va fi unul mai bun, conform, de ce nu, și viziunii lor despre România, despre Uniunea Europeană", a mai spus ministrul delegat pentru Afaceri Europene. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews