Numirea s-a făcut de la Cotroceni și nu din Palatul Victoria, prin ridicarea șefei protocolului până în fotoliul de consilier prezidențial, cu rang de ministru. 

"Pentru că se plictisea la Cotroceni, Klaus Iohannis a decis că România are nevoie de un ministru care să răspundă de cafele. Nu de culturile de cafea, că nu avem așa ceva, ci de cafelele, apa minerală și fursecurile de protocol de la Cotroceni. Așa se face că a avansat-o pe consilieră de stat Delia Dinu la rangul de consilier prezidențial.
 
Delia Dinu e distinsa doamna care se ocupă de protocol la palat și avea, dintotdeauna, rangul de secretar de stat. Acum, conform legii, ea are rang de ministru, în calitate de consilier plin, în timp ce șeful Comunității de Informații, Dudu Ionescu, spre exemplu, rămîne pe mai departe simplu consilier/secretar de stat. Dovadă că pentru Iohannis cafeaua de dimineață e mai importantă decît informațiile” scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics.ro.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews