Peste 1000 de femei au pedalat duminică, 9 iunie 2019, la cea de-a 10-a ediție a SkirtBike. De 10 ani, în București, evenimentul promovează un stil de viață sănătos și prietenos cu mediul, sărbătorește bucuria și libertatea de a pedala, încurajând femeile să meargă pe bicicletă. Totodată, SkirtBike atrage atenția asupra faptului că biciclistele sunt parte din traficul bucureștean și este nevoie de atenție și responsabilizare atât din partea șoferilor, cât și din partea autorităților. 

De-a lungul celor 10 ani, comunitatea biciclistelor a încurajat peste 25000 de femei să pedaleze la evenimentele SkirtBike din toată țara. În 2019, evenimentul a avut loc în 19 orașe: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Craiova, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Hunedoara, Iași, Miercurea-Ciuc, Oradea, Sighetul Marmației, Suceava, Târgu Mureș.

„Este prima dată când particip la acest eveniment. De ceva timp încoace mi-am luat o bicicletă și am renunțat la mașină și, prin participarea la acest eveniment, vreau să susțin cât mai mult mersul cu bicicleta în oraș. Se poate, e ușor, e sănătos”, a scris pe pagina de instagram bloggerița Laura Mușuroaea.

„De zece ani educăm publicul din România, schimbăm percepția despre mersul pe bicicletă, redescoperim puterea comunității, dăm încredere și curaj femeilor care pedalează. Acum zece ani, să pedalezi în fustă pe bicicletă era un act excentric, o ciudățenie în trafic, taxată cu remarci stupide. Am evoluat, suntem multe, însă mersul cu bicicleta în București este în continuare un act de curaj, din cauza traficului aglomerat și a lipsei infrastructurii cicliste. Autorități, dacă vreți mai multe femei frumoase pe bicicletă, faceți piste dedicate, sigure!”, spune Oana Deliu, una dintre inițiatoarele proiectului Skirtbike. 

Cea mai elegantă și așteptată paradă pe două roți a anului, a pornit la ora 17:00 pe traseul: Parcul Lumea Copiilor – Bvd. Tineretului – Bvd. Dimitrie Cantemir – Bvd. Unirii – Piața Alba Iulia – Bvd. Burebista – Calea Dudești – Bvd. Octavian Goga – Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu – Calea Văcărești – Bvd. Tineretului – Parcul Lumea Copiilor. Biciclistele elegante, cu tocuri, cu coșuri pline de flori, îmbrăcate în roz, conform temei evenimentului, au pedalat cu bucurie în aplauzele trecătorilor și șoferilor.

La finalul paradei, organizatorii au împărțit cadouri biciclistelor, oferite de sponsorii evenimentului. Premiul cel mare, o bicicletă Pegas, a fost câștigat de Teodora, o participantă care chiar nu avea o bicicletă proprie, venind la eveniment pe o bicicletă închiriată, spre bucuria organizatorilor și a celor prezenți, că Bucureștiul va avea de azi o nouă participantă în trafic. 

SkirtBike este cea mai mare comunitate a biciclistelor, prin care acestea aderă la o cauză urbană și își dau frâu liber imaginației cromatice și bunului gust vestimentar. Evenimentul promovează atât Drepturile Femeilor într-o societate contemporană modernă, cât și folosirea unui mijloc alternativ de transport, aducând un stil de viață sănătos și prietenos cu mediul. Prin însuși scopul său, SkirtBike face parte din mișcarea ciclistă internațională, contribuind la efortul de a schimba percepția omului modern asupra vieții în urbe și a oferi un model sustenabil de transport, ușor de replicat și în alte orașe.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews