Jurnaliștii britanici de la Daily Mail au venit până în România, pentru un reportaj inedit.

Mașina Ducelui de Edinburgh a fost găsită abandonată într-o parcare din centrul Bucureștiului, mai exact în cea subterană a Hotelului Intercontinental.

Prințul Philip a vizitat România în 2001, iar organizatorii i-au adus limuzina la București, un Daimler DS 420 din 1968 – ediție limitată. Jurnaliștii britanici au venit până în România, pentru un reportaj inedit.
 
De atunci mașina a rămas abandonată în garajul hotelului Intercontinental, iar Ambasada Marii Britanii a uitat de existența ei. Potrivit Daily Mail, care a venit în România pentru a vorbi cu administratorul parcării, mașina a avut probleme în timpul vizitei Ducelui și a fost pusă cu greu în mișcare.

"Mașina era deja parcata deja aici când compania mea a preluat managermentul parcării. Vechiul proprietar ne-a informat că limuzina Daimler are probleme și nu pornește în acest moment. Așa a făcut și atunci. Am contactat ambasada, dar nu ne-au răspuns", a declarat administratorul parcării de la Intercontinental, potrivit zf.ro.

Familia Regală are trei astfel de mașini, produse în 4000 de exemplare între 1968 și 2002, dar nici una dintre ele nu apare trecută la București. Daimlerul părăsit sub Intercontinental are motor de 4.2 litri și 245 de cai putere. Era mașina favorită a șefilor de stat din întreaga lume. Exemplarul deținut de Prințul din Qatar a fost scos la licitație cu o sumă de pornire de 50.000 de euro.

"Poate le e rușine să recunoască faptul că mașina a rămas în pană aici. E o situație stânjenitoare pentru Familia Regală", a mai spus administratorul parcări.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews