Peter Hurley, irlandezul stabilit de peste 20 de ani în România și convertit la ortodoxie, a devenit celebru în mediul online după ce a adresat o scrisoare deschisă către Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, în care susține România ca fiind "ultima civilizatie rurală autentică a Europei".

Recent, pe pagina sa de Facebook, Hurley a postat, cu textul "Why I love Romania" (De ce iubesc România), o imagine cu un panou de întâmpinare plantat la intrarea în localitatea Coaș, pe DJ 182C, din județul Maramureș.

Textul afișat pe panou este "Coaș. Bine ați venit! Circulați cu atenție! Avem 6 cimitire, Spital NICIUNUL".

"Împreună cu secretarul comunei de la acea vreme, ne-am gândit la un mesaj pentru conducătorii auto care să-i facă mai atenți. În zonă erau foarte multe accidente grave și așa ne-a venit ideea. De fapt noi avem opt cimitire și avem dispensar medical, dar ne-am gândit că sună mai bine așa”, a explicat primarul Sabin Raț, pentru VoceaTransilvaniei.

Foto: Facebook
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews