Organizatorii Premiilor Oscar au fost protagoniștii unei gafe de proporții, după ce au înmânat prezentatorilor plicul greșit pentru categoria „Cel mai bun film”.

Actorii americani Warren Beatty și Faye Dunaway ar fi trebuit să anunțe marele câștigător filmul „Moonlight”, dar în plicul pe care l-au desfăcut era scris numele peliculei „La La Land”.

Reprezentanți ai Academiei au urcat pe scenă și au corectat greșeala, anunțând câștigătorul corect, dar deja gafa fusese făcută, iar „Moonlight” a primit trofeul în fața echipei de la „La La Land”, care au urmărit scena cu fețe profund dezamăgite.

La categoria „Cel mai bun actor”, învingător a fost Casey Affleck, pentru rolul din „Manchester by the Sea", în timp ce trofeul pentru „Cea mai bună actriță” a revenit Emmei Stone, pentru rolul din musicalul „La La Land". Premiul pentru „Cel mai bun regizor” a fost adjudecat de Damien Chazelle, cel care a „orchestrat” „La La Land".

La categoria „Cel mai bun film străin”, la care a concurat și românca Ada Solomon, ca producător al peliculei "Toni Erdmann", câștigătorul a fost filmul iranian „The Salesman”.

Nu au lipsit nici deja cunoscutele proteste anti-Trump la Hollywood, mai mulți nominalizați purtând panglici de culoare albastră, în semn de sprijin pentru Uniunea Americană pentru Drepturi Civile, una dintre primele organizații care a contestat în justiție interdicția de călătorie impusă de Casa Albă.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews