Organizatorii Premiilor Oscar au fost protagoniștii unei gafe de proporții, după ce au înmânat prezentatorilor plicul greșit pentru categoria „Cel mai bun film”.

Actorii americani Warren Beatty și Faye Dunaway ar fi trebuit să anunțe marele câștigător filmul „Moonlight”, dar în plicul pe care l-au desfăcut era scris numele peliculei „La La Land”.

Reprezentanți ai Academiei au urcat pe scenă și au corectat greșeala, anunțând câștigătorul corect, dar deja gafa fusese făcută, iar „Moonlight” a primit trofeul în fața echipei de la „La La Land”, care au urmărit scena cu fețe profund dezamăgite.

La categoria „Cel mai bun actor”, învingător a fost Casey Affleck, pentru rolul din „Manchester by the Sea", în timp ce trofeul pentru „Cea mai bună actriță” a revenit Emmei Stone, pentru rolul din musicalul „La La Land". Premiul pentru „Cel mai bun regizor” a fost adjudecat de Damien Chazelle, cel care a „orchestrat” „La La Land".

La categoria „Cel mai bun film străin”, la care a concurat și românca Ada Solomon, ca producător al peliculei "Toni Erdmann", câștigătorul a fost filmul iranian „The Salesman”.

Nu au lipsit nici deja cunoscutele proteste anti-Trump la Hollywood, mai mulți nominalizați purtând panglici de culoare albastră, în semn de sprijin pentru Uniunea Americană pentru Drepturi Civile, una dintre primele organizații care a contestat în justiție interdicția de călătorie impusă de Casa Albă.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.