Prima cremă de ciocolată a fost așezată între cei doi biscuiți în 1947, la Constanța. 

Din cei 50 de ani pe care i-a împlinit, o doamnă din fabrică și-a dedicat mai bine de 30 biscuiților Eugenia. S-ar putea spune că a crescut cu și printre ei, mai ales când vine vorba despre tehnica de fabricare.
 
Secretele gustului nu se divulgă, dar drumul de la materia primă și până în galantarele magazinelor e complet automatizat. În fabrica de la Constanța totul este pus la punct până în cele mai mici amănunte, potrivit romani-buni.info.

Producătorii respectă cu sfințenie rețeta care i-a consacrat încă din anii 1940. Biscuiții copilăriei noastre conțin 40% cremă și 60% aluat, iar produsul finit, adică Eugenia, cântărește 36 de grame.

350 de pachete sunt ambalate pe minut, mulțumită tehnologiei moderne. Cutiile se umplu imediat, iar drumul spre pofticioși e deschis. Chiar și pentru cei de peste hotare, pentru că Eugenia a ajuns vedetă pe Amazon. Americanii se declară fani înfocați și plătesc 17 dolari pentru o cutie cu 24 de biscuiți.

Cel mai departe Eugenia călătorește în Canada și Statele Unite, dar e la mare căutare și printre vecinii noștri europeni.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews