Prima cremă de ciocolată a fost așezată între cei doi biscuiți în 1947, la Constanța. 

Din cei 50 de ani pe care i-a împlinit, o doamnă din fabrică și-a dedicat mai bine de 30 biscuiților Eugenia. S-ar putea spune că a crescut cu și printre ei, mai ales când vine vorba despre tehnica de fabricare.
 
Secretele gustului nu se divulgă, dar drumul de la materia primă și până în galantarele magazinelor e complet automatizat. În fabrica de la Constanța totul este pus la punct până în cele mai mici amănunte, potrivit romani-buni.info.

Producătorii respectă cu sfințenie rețeta care i-a consacrat încă din anii 1940. Biscuiții copilăriei noastre conțin 40% cremă și 60% aluat, iar produsul finit, adică Eugenia, cântărește 36 de grame.

350 de pachete sunt ambalate pe minut, mulțumită tehnologiei moderne. Cutiile se umplu imediat, iar drumul spre pofticioși e deschis. Chiar și pentru cei de peste hotare, pentru că Eugenia a ajuns vedetă pe Amazon. Americanii se declară fani înfocați și plătesc 17 dolari pentru o cutie cu 24 de biscuiți.

Cel mai departe Eugenia călătorește în Canada și Statele Unite, dar e la mare căutare și printre vecinii noștri europeni.