Anul 2016 se anunță unul spectaculos din punctul de vedere al concertelor. Legendara trupă Queen, celebrul chitarist Brian May, dar și Charles Aznavour vor concerta pentru prima dată în țara noastră.

Tot în 2016 revin în România artiști precum Andre Rieu, Lara Fabian, Richard Clayderman și Nana Mouskouri. De asemenea, și artiștii români au pregătite o serie de concerte. Astfel, Gheorghe Zamfir va concerta pe 13 ianuarie, Direcția 5 va susține un concert de 8 martie, iar Alexandra Ușurelu îi invită pe români la un spectacol de neuitat la Teatrul Național București (TNB), potrivit Agerpres.

Seria concertelor din 2016 va fi deschisă, pe 3 ianuarie, de Ada Milea și invitații săi — Anca Hanu, Cristi Rigman și Bobo Burlăcianu — cu un spectacol la Sala Majestic a Teatrului Odeon. Programul pe care îl vor prezenta conține "cântece de iarnă" (cântece de pe un CD proaspăt lansat) și cântece din spectacole de teatru pentru care Ada Milea și Anca Hanu au creat partea muzicală. Anca Hanu a primit în 2015 Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță.

De asemenea, maestrul naiului, Gheorghe Zamfir, va concerta împreună cu trupa sa pe 13 ianuarie la Hard Rock Cafe. Artistul a pregătit un program plin de piese proprii care vor fi interpretate cu trupa, dar și multe momente în care va combina melodii clasice cu muzică pop sau muzică de film. Băieții de la Zdob și Zdub revin la București, pe 17 ianuarie, într-un concert la Arenele Romane.

O premieră în lumea spectacolelor live din România va avea loc pe 18 ianuarie, la TNB, unde Alexandra Ușurelu va folosi, în cadrul concertului "#PUR", videoproiecții pe toate cele trei laturi ale scenei, creând în acest fel iluzia unui "film 3D".

Pe 20 februarie va concerta, în premieră, la București, Charles Aznavour, artistul supranumit Frank Sinatra al Franței. Solista de muzică fado Ana Moura va aduce, pe 27 septembrie, la Sala Palatului din Capitală, sonorități portugheze rafinate.

Pe 3 martie, la Sala Palatului, Tudor Gheorghe îi invită pe români la aniversarea a 15 ani de la lansarea albumului "Primăvara Simfonic".

Nana Mouskouri revine la București, pe 5 martie, într-un concert la Sala Palatului. Din playlistul artistei nu vor lipsi piese precum "Amazing Grace", "Only Love" sau "I Have A Dream". De Ziua Femeii, trupa Direcția 5 le oferă doamnelor "cel mai frumos cadou" muzical într-un concert care va avea loc la Sala Palatului.

De asemenea, Brian May, chitaristul legendarei trupe Queen, compozitor, producător și unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni ai lumii, va ajunge pentru prima dată în România pe 14 martie.

Lara Fabian revine în România pe 22 aprilie pentru un concert care va fi susținut în cadrul turneului "Un Soir Autour Du Monde". De asemenea, artista va susține un concert și la Cluj-Napoca pe 20 aprilie.

Unul dintre concertele așteptate de bucureșteni va fi cel al celebrului violonist Andre Rieu, care revine, la București, cu un spectacol pe 11 iunie, însoțit de Orchestra Johann Strauss.

Pe 21 iunie, în Piața Constituției din Capitală, publicul bucureștean va avea ocazia să vadă live, pentru prima oară, legendara trupă Queen cu Adam Lambert.