Pe rețelele de socializare a fost lansată întrebarea: "Dacă cineva din anii '50 ar apărea dintr-o dată astăzi, care ar fi cel mai dificil lucru de explicat despre lumea din zilele noastre?"

Întrebarea a primit peste 12 mii de răspunsuri, unele de-a dreptul hilare, ca "Elisabeta a II-a este încă regina Marii Britanii" sau "Actorul Ronald Reagan a fost președintele Statelor Unite".

Un răspuns mi-a atras atenția, ca și cum ar fi suma societății alienate și dependente de telefoane inteligente și în care ne trăim viața pe rețelele de socializare: "Cel mai greu lucru de explicat ar fi că am în buzunar un dispozitiv, capabil să acceseze toată informația cunoscută de om. În schimb, îl folosesc să mă uit la imagini cu pisici și să intru în polemici cu oameni străini".

Voi ce ați răspunde?

Ca o informație suplimentară, zilele trecute, Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, anunța pe contul său că rețeaua de socializare a ajuns la 1,59 miliarde de utilizatori.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews