19 orașe din România sărbătoresc, duminică 9 iunie, 10 ani de Skirtbike, eveniment destinat promovării bunului gust, dar și a mijloacelor alternative de transport, se arată într-un comunicat trimis pe adresa redacției.

Iată comunicatul organizatorilor:

„Ne dorim un oraș verde pentru oameni. Ne dorim mai puține mașini înghesuite chiar și în cel mai mic spațiu rămas din trotuar. Și tocmai pentru că ne dorim asta, am ales bicicleta ca mijloc de transport în comun. Pe două roți, schimbăm mentalități. Fii chiar tu schimbarea de care orașul are nevoie. Cea mai mare comunitate de bicicliste, SkirtBike, împlinește 10 ani și în tot acest timp, peste 25000 de femei au pedalat în peste 20 de orașe din România. 

Vă invităm duminică, 9 iunie 2019, începând cu orele 16.00, la Palatul Copiilor din București, la cea mai elegantă paradă pe două roți, să întâmpinăm vara cu bucurie, să sărbătorim bicicleta și tot ce înseamnă ea pentru noi - stil de viață, energie, libertate, curaj, optimism, copilărie, fericire.  Parada va incepe la ora 17.00 și se va desfășura pe traseul: Parcul Lumea Copiilor – Bvd. Tineretului – Bvd. Dimitrie Cantemir – Bvd. Unirii – Piața Alba Iulia – Bvd. Burebista – Calea Dudești – Bvd. Octavian Goga – Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu – Calea Văcărești – Bvd. Tineretului – Parcul Lumea Copiilor.

„Skirtbike nu este doar despre a pedala pe două roți în oraș. Este despre femei independente, încrezătoare și optimiste. Despre femei care se susțin unele pe altele, cred în ele și în acțiunile lor. Skirtbike este, în primul rând, despre prietenie și iubire." - Mihaela, biciclistă.

„Skirtbike e pentru mine bucurie de viață. Datorită minunatelor bicicliste, am reușit să îmi înving teama de oraș și să pedalez." Elena, biciclistă. 

„Ca fotograf, SkirtBike e o sărbătoare, dar și o provocare profesională, pozez încontinuu cele mai frumoase femei din București" Gabi, fotograf 

În cadrul Paradei SkirtBike vor avea loc o serie de activări dedicate biciclistelor susținute de partenerii evenimentului.  

Despre SkirtBike

SkirtBike este cea mai mare comunitate a biciclistelor, o manifestare cultural-fashionistă, prin care reprezentantele sexului frumos aderă la o cauză urbană și își dau frâu liber imaginației cromatice și bunuIui gust vestimentar. Evenimentul promovează atât emanciparea femeilor, activând astfel Drepturile Femeilor într-o societate contemporană modernă, cât și un mijloc alternativ de transport, dictând un trend de viață sănătos și prietenos cu mediul. Prin însăși scopul său, SkirtBike face parte din mișcarea ciclistă internațională,  contribuind la efortul de a schimba percepția omului modern asupra vieții în urbe și a oferi un model sustenabil de transport, ușor de replicat și în alte orașe.

În 2019, evenimentul are loc în 19 orașe: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Botosani, Brașov, București, Craiova, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Hunedoara, Iași, Miercurea-Ciuc, Oradea, Sighetul Marmatiei, Suceava, Târgu Mureș.

Parteneri: Primaria Sector 4
Sponsori: Biciclete Pegas, Nestlé Fitness, CCC Shoes & Bags România, Aqua Carpatica, MiniPrix, 
Parteneri media: Radio TANĂNANA,  Revista Tango, FreeRider.ro, Hai cu Bicla, Active News, Revista Atelierul, Bucharest Style”


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews