Jukebox, Mihai Trăstariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruț și Irina Baianț, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra și Mihai Băjinaru intră în competiție la Eurovision România, anunță Televiziunea Română, într-un comunicat.

Cei 12 finaliști vor intra în semifinala din 4 martie, pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, șase dintre aceștia urmând să acceadă în finala Selecției Naționale Eurovision România 2016, din 6 martie.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat în preselecție, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, doi candidați au fost respinși, întrucât nu au respectat cerințele prevăzute în Regulament.

Anul acesta, în premieră, organizatorii au publicat pe site-ul competiției lista cu toate piesele înscrise la preselecție și punctajul celor care nu au intrat în semifinală.

Foto: eurovision.tvr.ro
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews