Imbunatatirea starii generale de sanatate si a aspectului fizic reprezinta unul dintre obiectivele cele mai importante pe care le urmarim in viata de zi cu zi. Fie ca vrei sa tonifiezi musculatura si sa sculptezi anumite parti ale corpului tau sau doar ti-ai propus sa scapi de cateva kilograme in exces, una dintre cele mai eficiente rezolvari este sa exersezi folosind o banda de alergare.

Cele mai multe persoane din mediul urban se confrunta cu lipsa timpului liber, insa antrenamentele pe banda alergare pot fi efectuate comod chiar in propriul apartament, reducand decisiv timpul total alocat antrenamentelor zilnice. Acest tip de aparat fitness iti ofera o paleta foarte larga de programe de antrenament organizate in functie de obiectiv, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. In cazul in care vrei sa urgentezi procesul de slabire, va trebui sa adaptezi regimul alimentar la nevoile sportive pe care le ai si sa folosesti banda de alergare de minimum 4 ori pe saptamana (cel putin 30 de minute per antrenament).

Atunci cand urmaresti rezultate specifice si iti impui obiective inalte, una dintre provocarile pe care va trebui sa le depasesti va fi pastrarea entuziasmului si interesului pentru activitatea sportiva. Odata ce organismul tau se va obisnui cu un anumit tip de efort, progresul tau va stagna. Astfel, pentru a continua panta ascendenta catre scopul pe care ti-l propui, un sfat foarte bun ar fi sa alternezi antrenamentele sau chiar tipurile de exercitii dintr-un antrenament. Nu trebuie sa astepti pana cand simti ca te-ai plafonat, ci poti incepe un program cu exercitii variate din momentul in care ai montat banda de alergare.

In cazul incepatorilor, sprinturile puternice si ruperile repetate de ritm pot fi descurajatoare, astfel incat va trebui sa le eviti cel putin in prima luna. Poti recurge, in schimb, la antrenamentele de tip HIIT. Acestea sunt programe care imbina intervale de efort variabil pentru a solicita corpul in mod eficient. Asadar, daca doresti sa-ti creezi un obicei sanatos prin alergare zilnica si vrei sa dezvolti un program de exercitii pe care sa-l poti sustine, cel mai indicat ar fi sa incepi cu antrenamente care alterneaza alergarea usoara si mersul rapid. Astfel, in randurile urmatoare vei gasi un program interesant care te va apropia foarte rapid de obiective. Urmand pasii simpli ai acestei rutine, vei reusi sa arzi aproximativ 300 de calorii pe sedinta.

Antrenament pentru incepatori pe banda de alergare

Inclina banda de alergare la un grad (sau prima pozitie) pentru a simula conditiile de rezistenta din realitate si incepe cu o perioada de incalzire de 5 minute la o viteza de 4,5 km/h, apoi urmeaza rutina de mai jos:
- 2 minute la 6,5 km/h;
- 2 minute la 8 km/h.

Repeta aceste serii de 12 ori si incheie cu 5 minute de revenire prin mers alert la 4,5 km/h si 2-3 minute de stretching. Timpul total alocat acestui antrenament pe banda de alergare este de aproximativ o ora, iar consumul de energie la sfarsitul programului se situeaza in jurul valorii de 300 de calorii. In cazul in care nu doresti sau nu ai timp pentru programul complet, poti sa modifici numarul de serii, insa in niciun caz sa nu excluzi cele 5 minute alocate incalzirii, respectiv revenirii. Aceste etape sunt foarte importante pentru a evita accidentarile, asadar tine intotdeauna cont de ele!

Atinge obiectivele de greutate corporala, aspect fizic sau rezistenta la efort cu banda de alergare potrivita stilului si nevoilor tale! Intra acum pe Sport-Mag.ro si alege modelul ideal de banda alergare din sutele de variante pe care ti le punem la dispozitie!