Piesa care va reprezenta România pe 12 mai, la Eurovision 2016, va concura în a doua semifinală, s-a stabilit în urma tragerii la sorți de la Stockholm, orașul care va găzdui concursul Eurovision Song Contest din acest an, anunță un comunicat al Televiziunii Române.

"Obiectivul nostru este o clasare cât mai bună în finală Eurovision. Am încredere în instinctul publicului, cel care va alege reprezentantul nostru dintre finaliștii Selecției Naționale", a declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației României la ediția din acest an a concursului.

Anul acesta, la Eurovision participă 43 de țări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 19 țări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai.

Împărțirea țărilor participante pe semifinale este următoarea:

Semifinala 1 - prima parte: Croația, Finlanda, Moldova, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Olanda, San Marino;

Semifinala 1 - partea a doua: Azerbaidjan, Cipru, Malta, Bosnia și Herțegovina, Estonia, Cehia, Muntenegru, Islanda, Austria;

Semifinala 2 - prima parte: Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel, Serbia;

Semifinala 2 - partea a doua: Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, România, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia.

Ordinea intrării țărilor în concurs va fi stabilită ulterior de organizatori.

Finala concursului va avea loc pe 14 mai.

Calendarul pentru desfășurarea Selecției Naționalei:

- 18 ianuarie - 7 februarie: înscrieri - depunerea sau trimiterea pieselor

- 8, 9, 10 februarie: preselecții - piesele vor fi audiate de juriu

- 11 februarie: anunțarea celor 12 piese care vor intra în concurs, printr-o conferință de presă.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câștigătorul Selecției Naționale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Foto: Youtube


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews