Câștigător al Globului de Aur, lungmetrajul maghiar "Son of Saul", cu actorul român Levente Molnar în distribuție, a fost nominalizat la Premiile Cesar, acordate de Academia de Artă și Tehnică Cinematografică din Franța.

"Son of Saul", nominalizat la Premiile Oscar 2016 pentru categoria "Cel mai bun film străin", va concura pentru aceeași categorie la ceremonia programată pe 26 februarie la Theatre du Chatelet, din Paris.

O altă prezență românească la Premiile Cesar din acest an o reprezintă Mădălina Ghenea, care face parte din distribuția filmului "Youth", nominalizat, de asemenea, la categoria "Cel mai bun film străin".

Nominalizările au fost anunțate miercuri, de către președintele Academiei, producătorul de film Alain Terzian, iar ceremonia de decernare a premiilor va fi găzduită de actrița Florence Foresti.

Favoritele celei de-a 41-a ediții a Premiilor Cesar sunt filmele "Marguerite", în regia lui Xavier Giannoli, și "My Golden Days", regizat de Arnaud Desplechin, fiecare având câte 11 nominalizări.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews