Animată de o competiție interesantă, stațiunea Mamaia a arătat duminică precum în plin sezon estival. Peste 700 de alergători români și străini au străbătut plaja la Maratonul Nisipului, singurul concurs de acest gen din Europa.
 
Doar la start concurenții au simțit asfaltul sub picioare. În rest, au alergat pe malul mării, în Mamaia, 10, 21 sau 42 de kilometri, în funcție de cursa la care s-au înscris. Printre alergători, au fost și câțiva soldați de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Special pentru Maratonul Nisipului au venit la Mamaia și tineri din Galați. "Eu am fost anul trecut și mi-a plăcut mult. Am venit să vedem răsăritul și să alergăm puțin pe nisip".

Din Tulcea, un tânăr care își spune "cocoșul de Dobrogea" a vrut să încerce la maraton rezistența unei…coafuri speciale "Rezistă sigur cred că doar 21, că după aia mă încing sigur, că am testat-o, dar 21 sper să țină".

Prezentă și la maratonul de anul trecut Joli, o cățelușă caniche de patru ani, a reușit să alerge și anul acesta 10 kilometri, alături de stăpână. "Pentru ea este mai ușor, pentru mine este mai greu. Dar am avut noroc de vreme bună, atmosfera este superbă ca și anul trecut.”

Recordul l-a doborât însă un psiholog, care a alergat 84 de km pentru copiii diagnosticați cu autism, potrivit protv.ro. Adrian Gemănaru: "Cum aceste famili au un drum lung în a-și recupera copiii, același lucru l-am încercat și eu. E foarte greu, dar am încercat să demonstrez că se poate".

Maratonul Nisipului se află la a treia ediție, iar premiile totale au însumat aproape 30.000 de lei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews