Marele trofeu al concursului Cerbul de Aur 2019 merge anul acesta în Italia, câștigătoare fiind desemnată artista peninsulară Eliza G.

Ea a interpretat în concurs piesele „Creioane colorate” (în limba română) și „Altro che favole” și s-a declarat mândră că a putut cânta în românește la Brașov.

„Sunt foarte fericită și este o mare onoare pentru mine să primesc Trofeul Cerbul de Aur. Mă bucur că mă aflu aici, în țara voastră frumoasă și a fost o mândrie să cânt în limba română”, a declarat artista Eliza G, vizibil emoționată.

Marele premiu a fost înmânat de către Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz. Celelalte distincții au fost câștigate astfel:

Premiul I – Sara De Blue, din Austria, premiu înmânat de Loredana Groza, membru al Juriului și
Vasile Șirli, președintele Juriului;

Premiul II – Ralfs Eilands, din Letonia, premiu înmânat de Ricky Dandel, membriu al Juriului;

Premiul III – Monika Marija, din Lituania, premiu înmânat de Viktor Lazlo, membru al Juriului;

Premiul special al publicului – Florin Răduță, România, premiu înmânat de George Scripcaru, primarul Brașovului;

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești – Alfie Arcuri, din Australia, premiu acordat de Doina Gradea, Președinte-Director General SRTv și Georgică Severin, Președinte-Director General al SRR.

Premiul Presei acreditate la Festival – Syuzanna Melqonyan, din Armenia, premiu înmânat de Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.La ediția din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cântăreață), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cântăreață), Erminio Sinni (cântăreț, compozitor) și președintele juriului Vasile Șirli(compozitor, producător muzical).

Invitatul Serii de Gală a fost starul irlandez Ronan Keating.