Marele trofeu al concursului Cerbul de Aur 2019 merge anul acesta în Italia, câștigătoare fiind desemnată artista peninsulară Eliza G.

Ea a interpretat în concurs piesele „Creioane colorate” (în limba română) și „Altro che favole” și s-a declarat mândră că a putut cânta în românește la Brașov.

„Sunt foarte fericită și este o mare onoare pentru mine să primesc Trofeul Cerbul de Aur. Mă bucur că mă aflu aici, în țara voastră frumoasă și a fost o mândrie să cânt în limba română”, a declarat artista Eliza G, vizibil emoționată.

Marele premiu a fost înmânat de către Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz. Celelalte distincții au fost câștigate astfel:

Premiul I – Sara De Blue, din Austria, premiu înmânat de Loredana Groza, membru al Juriului și
Vasile Șirli, președintele Juriului;

Premiul II – Ralfs Eilands, din Letonia, premiu înmânat de Ricky Dandel, membriu al Juriului;

Premiul III – Monika Marija, din Lituania, premiu înmânat de Viktor Lazlo, membru al Juriului;

Premiul special al publicului – Florin Răduță, România, premiu înmânat de George Scripcaru, primarul Brașovului;

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești – Alfie Arcuri, din Australia, premiu acordat de Doina Gradea, Președinte-Director General SRTv și Georgică Severin, Președinte-Director General al SRR.

Premiul Presei acreditate la Festival – Syuzanna Melqonyan, din Armenia, premiu înmânat de Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.La ediția din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cântăreață), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cântăreață), Erminio Sinni (cântăreț, compozitor) și președintele juriului Vasile Șirli(compozitor, producător muzical).

Invitatul Serii de Gală a fost starul irlandez Ronan Keating. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews