La 1509 metri altitudine, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bucegi, are loc, de 7 ani la rând, Padina Fest. Unul dintre cele mai longevive festivaluri de muzică alternative de la noi din țară va sărbători cea de a 7a ediție printr-un line-up exclusiv românesc, astfel că, între 28 și 31 iulie 2016 vor sosi la Padina Fest unele dintre cele mai îndrăgite trupe de rock și electro.

Ca și anul trecut, seara de vineri va fi rock: VIȚA DE VIE, ROBIN AND THE BACKSTABBERS, COMA, E.M.I.L., PIXELS vor fi prezenți la Padina Fest vineri, 29 iulie 2016.

ȘUIE PAPARUDE (ambasadorii festivalului), GOLAN, GOJIRA & PLANET H, BABA DOCHIA, WE SINGING COLORS, sunt artiștii pe care publicul îi va vedea pe Platoul Padina în seara electro de sâmbătă.

Păstrând tradiția, Filarmonica Muntenia va susține un recital-eveniment în cadrul festivalului, duminică dimineață. Și tot păstrând tradiția, seara de joi va fi rezervată trupelor la început de drum.

Ca de fiecare dată, promovarea Munților Bucegi și a turismului la mare altitudine, ridicarea gradului de educare montană prin impunerea unui regulament de festival și ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural rămân prioritățile Padina Fest și pentru ediția din 2016 a festivalului.
Nici în acest an nu vor lipsi activitățile sportive montane - cățărări pe stâncă, rapel, tiroliană, ateliere de aventură.

Abonamentele de festival se pot achiziționa de pe platformele Eventim, myticket, iabilet.ro, la prețul de 100 lei.  Primele 500 de abonamente se vor putea achiziționa în regim extra-early-bird la prețul de 60 lei. Alte 1000 de abonamente se vor putea achiziționa în regim early-bird la prețul de 80 lei. Abonamente se vor putea achiziționa și direct de la festival, în limita locurilor disponibile, la prețul de 120 lei.