Ediția cu numărul 7 a "celui mai înalt festival” muzical din România vine cu vești bune pentru trupele la început de drum. 

Astfel, toți cei care își doresc să cânte la PADINA FEST în prima seară de festival (joi, 28 iulie 2016), au șansa să o și facă, dacă se înscriu la concursul NEWCOMERS LA PADINA FEST.

Concret, ce trebuie făcut:

1. Trupele care vor să se înscrie în concurs vor trimite în perioada 16-26 iulie 2016 un mail la adresa newcomers@padinafest.ro care să conțină următoarele: numele trupei (alături de site, cont youtube, pagină de facebook etc), riderultehnic+ numărul de membri, o scurtă descrierea trupei, un filmuleț de maxim 10 secunde în care trupa se prezintă și își îndeamnă fanii să voteze, 2 fotografii,  minim 1 piesăîn format mp3, facultativ -  videoclip (link de wetransfer.com)

2. Videoclipurile tuturor trupelor înscrise în concurs vor fi urcate pe pagina de facebook PADINA FEST luni, 27 iunie. 

3. Între 27 iunie și 10 iulie publicul va putea să își voteze favoriții.

4. Primele 10 trupe care au cel mai mare număr de like-uri la videoclipurile postate vor fi analizate de către juriul concursului, în perioada 11 – 17 iulie. 

5. Pe 18 iulie 2016 vor fi anunțate cele 4 trupe care vor cânta pe scena PADINA FEST, în prima zi de festival.

Juriul concursului NEWCOMERS LA PADINA FEST este compus din: Andi Mitoi(Summer Well), Florin Oslobanu (Club Control), Bogdan Șerban (Radio Guerrilla), DJ HEFE (COMA), echipa Padina Fest.