Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume, va putea fi explorat virtual, începând din 21 ianuarie, pe platforma Google Cultural Institute, de către orice persoană din lume care dispune de o conexiune la internet, anuntă Mediafax.

Lansarea turului virtual al sălilor Palatului Parlamentului și al Muzeului Parlamentului pe platforma Google Cultural Institute va avea loc, pe 21 ianuarie, la Sala "Nicolae Iorga" din clădire.

Printre invitații la eveniment se vor număra reprezentanți ai Președinției, Guvernului, Parlamentului și mediului de afaceri, conform sursei citate.

Google Cultural Institute este o platformă online lansată în 2011, care prezintă expoziții ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea, dar și colecții de artă și exponate din mari muzee ale lumii.

Printre tururile virtuale găzduite de Google Cultural Institute se numără Mocănița din Vileul de Sus, Biserica de lemn din satul Urși, Vila Golescu și informații despre Revoluția Română din 1989 sau execuția soților Ceaușescu.