Sonda spațială Cassini a trimis spre Pământ cea mai fidelă fotografie a planetei Saturn din istorie. Mai precis, Cassini a surprins fotografii cu atmosfera celei de-a șase planete de la soare, aflându-se între inelele și planetă însuși.

„Nicio navă nu a trecut prin regiunea unică pe care încercăm să o traversăm de 22 de ori”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat la Directoratul Misiunii de la sediul NASA din Washington.

Imaginile preluate sunt „imaginea noastră cea mai apropiată spre atmosfera lui Saturn și a uriașului său uragan”, afirmă NASA.

Cassini își va încheia misiunea în luna septembrie, când se va prăbuși pe gigantul gazos. Sonda și-a început misiunea pe 15 octombrie 1997 și a ajuns pe orbita lui Saturn pe 1 iulie 2004.

În călătoria sa, Cassini se va apropia la aproximativ 1,5 kilometri de norii de pe Saturn. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews