Sonda spațială Cassini a trimis spre Pământ cea mai fidelă fotografie a planetei Saturn din istorie. Mai precis, Cassini a surprins fotografii cu atmosfera celei de-a șase planete de la soare, aflându-se între inelele și planetă însuși.

„Nicio navă nu a trecut prin regiunea unică pe care încercăm să o traversăm de 22 de ori”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat la Directoratul Misiunii de la sediul NASA din Washington.

Imaginile preluate sunt „imaginea noastră cea mai apropiată spre atmosfera lui Saturn și a uriașului său uragan”, afirmă NASA.

Cassini își va încheia misiunea în luna septembrie, când se va prăbuși pe gigantul gazos. Sonda și-a început misiunea pe 15 octombrie 1997 și a ajuns pe orbita lui Saturn pe 1 iulie 2004.

În călătoria sa, Cassini se va apropia la aproximativ 1,5 kilometri de norii de pe Saturn. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.