Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de promulgare pentru legea offshore, care reglementează condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele care exploatează perimetrele petroliere din Marea Neagră.

După mai multe amânări și amendamente controversate, proiectul de lege a fost adoptat pe 24 octombrie Camerei Deputaților, for decizional, cu 170 de voturi pentru.

Legea offshore stabilește condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele care exploatează perimetrele petroliere din Marea Neagră, dar și sumele pe care acestea le datorează statului.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, luni, referindu-se la contestația liberalilor privind lipsa unei virgule la un articol important din Legea offshore, că președintele Klaus Iohannis a promulgat deja legea și Biroul permanent nu poate să o modifice. 

„Noi în fiecare zi facem istorie aici în Parlament, azi s-a discutat o jumătate de oră despre teoria virgulei. Dacă cineva dorește să modifice o lege deja promulgată, există calea inițiativei parlamentare, singura cale regulamentară legală sau constituțională. Biroul permanent al Camerei nu poate să modifice, în ședința Biroului permanent, o lege deja promulgată. Noi avem decretul de promulgare pe masă, în Biroul permanent', a precizat Dragnea. Întrebat dacă președintele a promulgat Legea offshore, Dragnea a răspuns: 'Da, decretul l-am arătat tuturor colegilor din Biroul permanent'.

„Deci, Biroul permanent nu poate să modifice o lege deja adoptată de Parlament, deja promulgată de președintele României. Asta li s-a explicat. Cine vrea să modifice legea, poate să facă un proiect de lege cu o virgulă și trece prin procedurile parlamentare și se aprobă sau nu', a adăugat Dragnea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews