EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio și Televiziune) a anunțat vineri pe Facebook faptul că nicio televiziune din România nu va putea difuza show-ul Eurovision 2016, deoarece nicio altă televiziune, în afară de TVR, nu este membru EBU.

 EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio și Televiziune) a făcut o declarație publicată vineri, 29 aprilie, pe pagina oficială de Facebook, privind decizia luată în legătură cu oferta făcută de Pro TV și obținerea drepturilor de difuzare a concursului Eurovision.

EBU a explicat că oferta Pro TV nu a putut fi luată în considerare din cauza faptului că televiziunea nu este membru EBU, iar Concursul muzical Eurovision este o competiție între membri și asociați.

 

De asemenea, într-un comentariu publicat la postarea inițială, EBU a precizat că "România nu va participa la ESC (Eurovision Song Contest, n.r.) în acest an și nici un radiodifuzor nu va transmite show-ul în România".


Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă de la serviciile de membru EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio și Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunțat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecințe fiind eliminarea din competiția muzicală Eurovision. Situația este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociație. De asemenea, este prima oară când o țară este exclusă din concurs.

De asemenea, Televiziunea Publică va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numără Eurovision News și Sports News Exchanges, precum și drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiză legală, tehnică și de cercetare, precum și servicii de lobby.

Concursul cântecului european (Eurovision Song Contest 2016) se va desfășura anul acesta la Stockholm (Suedia), în 10, 12 și 14 mai. România ar fi urmat să fie reprezentată de Ovidiu Anton, câștigătorul finalei selecției naționale a Eurovision, cu piesa "Moment of Silence", care s-a desfășurat, pe 6 martie, la Baia Mare.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews