Primarul Emil Boc a încercat, vineri seara, să dea cep unui butoi cu bere în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane de la Cluj-Napoca, dar nu a reușit, situația fiind salvată în cele din urmă de unul dintre organizatori, iar invitații au ciocnit câte o halbă de bere nemțească, scrie Paginadetransilvania.ro.

 Emil Boc a participat, vineri seara, într-un cort amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, la deschiderea Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, și a fost invitat de organizatori, Clubul Oamenilor de Afaceri Germani din Transilvania de Nord, să dea cep unui butoi de 30 de litri de bere. Edilul s-a îmbrăcat cu un șorț și a încercat să dea cep butoiului cu ajutorul unui ciocan din lemn, dar nu a reușit din prima. A încercat și a doua oară, tot fără succes.

Situația a fost salvată de unul dintre organizatori care a dat drumul la bere iar invitații, printre care s-a aflat ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcaș, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Germani din Transilvania de Nord, Ludger Thol, au ciocnit câte o halbă de bere nemțească produsă de o berărie care funcționează din anul 1775.

 Anterior acestui moment, Emil Boc a declarat că investitorii germani fac parte din acea categorie de investitori care vin și rămân, dezvoltând investiții serioase de lungă durată în România, în Transilvania.

„Astăzi sărbătorim comunitatea germană pentru tot ceea ce a făcut și face pentru români, pentru Transilvania și pentru Cluj. Mulțumim comunității germane pentru susținerea investițiilor în Transilvania și în Cluj-Napoca. Vreau să subliniez eforturile pe care oamenii de afaceri germani le fac în vederea găsirii resurselor umane în vederea continuării investițiilor în România. (…) Trebuie să recunoaștem că noi, românii, am crezut de ani de zile că știm să ne distrăm, dar când e Oktoberfest avem de învățat de la germani nu numai cum să muncească, ci și cum să se distreze”, a spus Boc.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews