Vă amintiți de Popeye Marinarul, eroul din desenele animate care devenea invincibil când mânca spanac? Poate că el nu a existat în realitate, dar satul său - cu locuințele pitorești din lemn, aparent șubrede - există și este o importantă atracție turistică. Îl puteți vizita și voi dacă ajungeți în Malta.

Satul Sweethaven se află în golful Anchor din nord-vestul insulei Malta, destul de aproape de Mellieha, o populară stațiune turistică. Localitatea, amplasată pitoresc, cu străduțe înguste și liniștite și case tradiționale din lemn, a fost construită în 1980 ca platou de filmare pentru musicalul Popeye, cu Robin Williams în rolul principal.
Cunoscută acum sub numele de „Satul lui Popeye”, localitatea a devenit muzeu în aer liber și primește anual numeroși turiști. Este ușor de vizitat indiferent de locul în care vă cazați în Malta.
 
 
Satul a fost conceput de arhitectul danez Hans Munk Hansen, iar de atunci au fost adăugate multe atracții turistice, pentru a-l face cât mai interesant pentru vizitatori. Există un waterpark și un sat de Crăciun, se organizează plimbări cu barca în golful Anchor și petreceri pentru copii și adolescenți.

Merită menționat un detaliu foarte interesant. Construcția satului a început în iunie 1979 și s-a terminat în doar 7 luni. Au fost ridicate în total 19 colibe din lemn. Acestea reprezintă acum principala atracție turistică, dar satul cuprinde și muzee și locuri de joacă și piscine pentru copii. Desigur, micuții se vor întâlni aici și cu îndrăgiții eroi din desenele animate, Popeye Marinarul, Olive Oyl, Bluto și Wimpy. Copiii cu siguranță nu se vor plictisi, pentru că pot lua parte la numeroase spectacole de teatru, pot viziona filme sau se pot implica în tot felul de jocuri.
Satul Sweethaven păstrează atmosfera anilor 1920, când a fost creată povestea lui Popeye Marinarul. Un merit deosebit îl au și casele vopsite în culori aprinse, care le conferă și mai mult impresia de loc de poveste.
 
Personalul Popeye Marinarul a fost creat de E.C. Segar acum 96 de ani, iar povestea lui a luat inițial forma unor benzi desenate. 
 

Popeye a devenit îndrăgit de copiii din întreaga lume pentru curajul cu care o apăra pe iubita lui, Olive Oyl, de necioplitul Bluto. Iar pentru părinți și bunici a devenit un adevărat erou dintr-un motiv total diferit: era cea mai bună dovadă că spanacul este un aliment sănătos, care trebuie mâncat chiar și de către cei mai mofturoși copii. La urma urmei, Popeye nu avea nicio putere dacă nu înghițea o cutie întreagă de spanac și mulți copii au acceptat să încerce și ei efectul „miraculos” al acestui aliment bogat în fier. O reclamă amuzantă și eficientă, care păstrează un farmec aparte chiar și după aproape o sută de ani. Iar satul lui Popeye este o destinație turistică ideală pentru întreaga familie, unul dintre puținele locuri din lume unde o poveste chiar prinde viață sub ochii noștri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews