Selecția Națională a Concursului Eurovision 2016 va începe luni, 18 ianuarie, iar compozitorii care doresc să-și înscrie piese o pot face până pe 7 februarie, anunță un comunicat al Televiziunii Române.

Modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit față de edițiile precedente, pentru prima dată în istoria Selecției Naționale câștigătorul fiind desemnat exclusiv de public, prin televot.

În perioada 18 ianuarie - 7 februarie vor avea loc înscrierile pentru concurs, urmând ca, pe 8, 9 și 10 februarie să aibă loc preselecții, unde piesele vor fi audiate de juriu.

Pe 11 februarie vor fi anunțate cele 12 piese care vor intra în concurs, în cadrul unei conferințe de presă.

Selecția Națională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie și finală pe 6 martie.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care șase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala Selecției Naționale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele șase piese rămase în concurs, prin televot.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 și 12 mai și finală pe 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews