Târgul de Mărțișor întâmpină primăvara și în acest an la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, care vă invită, cu mic, cu mare, să-i treceți pragul în perioada 26 februarie - 8 Martie, de marți până duminică, de la 9:00 la 17:00.

Veți putea vizita expoziții cu vânzare ale meșterilor populari și artiștilor plastici din toată țara, târguind mărțișoare pentru cei dragi sau pur și simplu cumpărând o amintire care să vă bine-dispună.  Totodată, aveți ocazia de a vă iniția în meșteșugul făuririi mărțișoarelor, dacă vă înscrieți la atelierele de confecționat mărțișoare de sâmbătă și duminică, începând de la ora 11 sau 12:30.

Tâlcul mărțișorului e că o apără de rele pe cea care îl poartă și îi aduce noroc în noul an (considerat în tradiția populară a începe o dată cu venirea primăverii). În unele zone etnografice, mărțișorul poate fi purtat și de bărbați. Acesta se agață la mână, la gât sau se prinde pe reverul hainei.

Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie sunt incluse din 2017 în patrimoniul mondial al UNESCO, grație unui demers comun al României, Republicii Moldova, Bulgariei și Macedoniei.

Mai multe despre eveniment, înscrieri și condiții de participare puteți afla de pe pagina de socializare a Muzeului Satului sau scriind la programe.culturale@muzeul-satului.ro


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews