Dănuț Adrian Vieriu este un tânăr de 16 ani care a avut un vis: să fie primul elev din orașul său care-și lansează o melodie la nivel național.

Dacă pentru un bucureștean sau un locuitor al unui mare oraș ar fi greu, cu atât mai dificil a fost pentru un băiat care locuiește într-un oraș de frontieră, cea mai nordică urbe a țării noastre, o comunitate de 9.000 de locuitori: Dărăbani.

Totul a început la școală. „Când vine vorba de muzică îmi aduc aminte că la început totul era doar o joacă, nici eu nu mă credeam în stare să realizez o piesă Hip-Hop. Înainte de lansare, am mai cântat la câteva baluri organizate de liceul nostru, mi s-a spus că am talent și am vrut să văd ce iese”, ne-a declarat el.

Zis, dar mai greu de făcut. Pentru a reuși să-și îndeplinească visul, Dănuț și-a dat seama că are nevoie de destul de mulți bani.„ Sincer să vă spun, la început mi-a fost foarte greu, deoarece ca să iasă ceva de calitate, trebuiau bani pentru microfon, pentru mixarea, pentru artwork pentru că nimeni nu te ajută pe gratis...totul se plătește și banul îl face pe om ceea ce mă cam deranjează”, a adăugat el.

Posibilitățile sale materiale erau reduse, dar nu a lăsat acest lucru să-l împiedice. Dănuț a luat viața în piept și s-a angajat ca ospătar la un restaurant din orașul său. După luni de muncă, atât în studio cât și la restaurant, visul s-a îndeplinit. Chiar și directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” a pus umărul, fiind de acord ca piesa să fie anunțată în incinta unității de învățământ.

„S-a muncit foarte mult, piesa era plănuită de un an de zile, numai că versurile erau prea seci și nu îmi plăcea deloc cum sună, dar nu am renunțat, m-am ambiționat puțin și am zis că orice ar fi trebuie să reușesc. Orele lungi pierdute în fața calculatorului și în studiourile de înregistrare, m-am învățat că în viață contează unde ajungi, nu de unde pleci”, spune el.

„Eu spun adevărul, scriu tot ceea ce se văd că se întâmplă în jurul meu, apoi încerc să fac un rezumat iar mai târziu îl transform în versuri”, conchide Dixy, așa cum este cunoscut pe scenă tânărul botoșănean. Munca sa, care în două săptămâni a strâns peste 5.000 de vizualizări, poate fi ascultată mai jos.